5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Sok z mango, pomarańczy i truskawek
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Sok z mango, pomarańczy i truskawek. Thermomix® po raz drugi otrzymał tytuł Superbrands Polska – wyróżnienie w najważniejszym badaniu konsumenckim w Polsce. Z tej okazji wszystkim miłośnikom zdrowej kuchni i nowoczesnego stylu życia przedstawiamy 5 receptur spośród najlepiej ocenianych przepisów w internetowej platformie Cookidoo®. Jakie potrawy podbiły serca i kuchnie polskich wielbicieli gotowania?
Superbrands to największe i najważniejsze badanie konsumenckie w Polsce. Marki, które uzyskują w nim najlepsze wyniki, są wyróżniane certyfikatem, jednak przeprowadzane badanie jest od nich niezależne. Co ciekawe, aż 63% konsumentów przedkłada produkty oznaczone znakiem Superbrands, nad inne. Oznacza on bowiem rzetelnie zweryfikowaną i potwierdzoną jakość.
Kulinarne spełnienie
Zdrowo, szybko i przepysznie – nie chodzi o perfekcję w kuchni, a o ułatwienie codziennej czynności, jaką jest gotowanie. Skomplikowane i wykwintne dania wcale nie muszą być trudne i czasochłonne w przygotowaniu, a chwile spędzone w kuchni mogą być po prostu przyjemne. Właśnie taką filozofią Thermomix® od 25 lat zdobywa serca polskich miłośników gotowania.
Najsmaczniejsze receptury
Orzeźwiające napoje, fantazyjne potrawy wegańskie, sycące dania mięsne, pomysłowe przekąski czy też wariacje na temat kuchni włoskiej – to tylko kilka z najpopularniejszych propozycji. Wszystkie prezentowane w tym zestawieniu potrawy łączy krótki czas przygotowania, który waha się od 5 do 45 minut. Cookidoo® obfituje w pomysły kulinarne, możliwe do zrealizowania w najbardziej efektywny i praktyczny sposób. Oto pięć z najlepiej ocenianych przepisów na zdrowe i smakowite potrawy:
Sok z mango, pomarańczy i truskawek
5 min.10 min. poziom: Łatwy, 6 szklanek, na 1 szklankę: Wartość kaloryczna 516 kJ, Wartość kaloryczna 123 kcal, Białko 0.97 g, Węglowodany 27.6 g, Tłuszcz 0.4 g, Błonnik 2.6 g
SKŁADNIKI:
30 g cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
300 g pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
300 g mango, dojrzałe, pokrojonego na kawałki
200 g truskawek, bez szypułek
8 kostek lodu
500 g wody, mineralnej, niegazowanej
Przygotowanie:
1. Do naczynia miksującego włożyć cytrynę, pomarańcze, mango, truskawki, lód, dodać wodę, rozdrobnić 30 s/obr. 5, następnie zmiksować 2 min/obr. 10.
2. Sok podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
JEŻELI NIE POSIADASZ URZĄDZENIA THERMOMIX:
1. Do blendera z funkcją kruszenia lodu włóż cytrynę, pomarańcze, mango, truskawki, lód, a następnie dodaj wody i rozdrobnij wszystko dokładnie.
2. Sok podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Zobacz inne przepisy:
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Burgery z soczewicy i purée z bobu
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym