5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem. Thermomix® po raz drugi otrzymał tytuł Superbrands Polska – wyróżnienie w najważniejszym badaniu konsumenckim w Polsce. Z tej okazji wszystkim miłośnikom zdrowej kuchni i nowoczesnego stylu życia przedstawiamy 5 receptur spośród najlepiej ocenianych przepisów w internetowej platformie Cookidoo®. Jakie potrawy podbiły serca i kuchnie polskich wielbicieli gotowania?
Superbrands to największe i najważniejsze badanie konsumenckie w Polsce. Marki, które uzyskują w nim najlepsze wyniki, są wyróżniane certyfikatem, jednak przeprowadzane badanie jest od nich niezależne. Co ciekawe, aż 63% konsumentów przedkłada produkty oznaczone znakiem Superbrands, nad inne. Oznacza on bowiem rzetelnie zweryfikowaną i potwierdzoną jakość.
Kulinarne spełnienie
Zdrowo, szybko i przepysznie – nie chodzi o perfekcję w kuchni, a o ułatwienie codziennej czynności, jaką jest gotowanie. Skomplikowane i wykwintne dania wcale nie muszą być trudne i czasochłonne w przygotowaniu, a chwile spędzone w kuchni mogą być po prostu przyjemne. Właśnie taką filozofią Thermomix® od 25 lat zdobywa serca polskich miłośników gotowania.
Najsmaczniejsze receptury
Orzeźwiające napoje, fantazyjne potrawy wegańskie, sycące dania mięsne, pomysłowe przekąski czy też wariacje na temat kuchni włoskiej – to tylko kilka z najpopularniejszych propozycji. Wszystkie prezentowane w tym zestawieniu potrawy łączy krótki czas przygotowania, który waha się od 5 do 45 minut. Cookidoo® obfituje w pomysły kulinarne, możliwe do zrealizowania w najbardziej efektywny i praktyczny sposób. Oto pięć z najlepiej ocenianych przepisów na zdrowe i smakowite potrawy:
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
5 min. 10 min. poziom: Łatwy, Cały przepis: Wartość kaloryczna 7586.5 kJ, Wartość kaloryczna 1812 kcal, Białko 25 g, Węglowodany 14 g, Tłuszcz 188 g, Błonnik 3 g
SKŁADNIKI:
50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
10 liści bazylii, świeżych
50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
Przygotowanie:
1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 10 s/obr. 10.
2. Dodać bazylię, rozdrobnić 2 s/obr. 8.
3. Dodać suszone pomidory, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
4. Dodać masło, wymieszać 20 s/obr. 4.
5. Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem podawać jako dodatek do pieczywa.
JEŻELI NIE POSIADASZ URZĄDZENIA THERMOMIX:
1. Posiekaj parmesan bardzo drobno. Następnie umieść go w blenderze.
2. Dodaj do tego bazylię I wszystko rozdrobnij.
3. Dodaj suszone pomidory I ponownie rozdronij.
4. Dodaj masło, a następnie wszystko wymieszaj.
5. Masło z suszonymi pomidorami, bazylią I parmezanem podawaj jako dodatek do pieczywa.
WSKAZÓWKA:
• Masło można wykonać samodzielnie w urządzeniu Thermomix®.
Zobacz inne przepisy:
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Sok z mango, pomarańczy i truskawek
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Burgery z soczewicy i purée z bobu
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
5 przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków-Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym