Dieta figura jabłko.



Jeśli twoja sylwetka przypomina kształt jabłka czyli masz mało zarysowaną talię, szczupłe nogi wystajacy brzuch i szerokie ramiona? To ta dieta czyli Dieta dla figury jabłka jest dla ciebie.

Aby miec 100% pewnośc że masz wlaśnie taką figurę, musisz podzielic obwód swojej talii  przez obwód bioder (np. talia 90 cm dzielona przez obwód bioder 110 cm. Wynik powyżej 0,84 to figura typu jabłko.



Aby dieta była skuteczna pamietaj o tym by:

  • Codziennie spożywac około 5  porcji produktów pełnoziarnistych, które posiadają dużo porcji błonnika.

Błonnik pozwala na to by tłuszcze miały utrudnione przyswajanie a co za tym idzie mniej sie go odkłada oraz poziom cholesterolu znacznie wtedsy się obniży –  kobiety które zmagaja się z otyłością brzuszną mają tendencje do podwyższonego ciśnienia i zbyt dużego poziomu cholesterolu. Przykładowa  porcja to np. kromka pieczywa pełnoziarnistego, mała bułka (grahamka), 4 łyżki muesli lub płatków owsianych w zalezności od upodobań i  szklanka ugotowanego ryżu lub kaszy.

  • Pamietaj aby do potraw dodawac olej rzepakowy lub oliwę , które są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych są  zdrowe dla serca oraz układu krążenia.
  • Zjadaj około 5 porcji warzyw, jako przekąski zjadaj marchewkę. W diecie musisz uwzględnic pomidory, które zawierają spore ilości potasu. Potas obniża ciśnienie krwi i reguluje gospodarkę wodną w organizmie.
  • Spożywaj orzechy, pestki dyni lub pestki  słonecznika. Te produkty dostarczają magnez niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz przy tym wzmacniają serce.

ZOBACZ TAKŻE

Pomyśl o sobie na święta! Zabiegi odmładzające, medycyna estetyczna

Choć ilość świątecznych spraw potrafi przytłoczyć każdą, nawet najlepiej zorganizowaną panią domu, warto w natłoku obowiązków znaleźć choć chwilę dla…
CZYTAJ

Jak w naturalny sposób pozbyć się rozstępów po ciąży?

Nawet 60% kobiet po urodzeniu dziecka zmaga się z problemem nieestetycznych rozstępów. Na początku mają postać czerwonych lub różowych pręg,…
CZYTAJ

Skyrnik – czyli sernik na zimno w słoiczku z wiśniami

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Czas przygotowania: 45 minut + 2 h w lodówce 8 porcji…
CZYTAJ

Polki nie chcą starzeć się z godnością

Kobiety z Europy Wschodniej znane są z tego, że zawsze starały się dbać o swój wygląd. Nawet kiedy czasy były…
CZYTAJ

Ropień zęba? Samo nie przejdzie

Można porównać go do tykającej bomby - jeśli już się pojawi, z wizytą u dentysty nie ma na co czekać.…
CZYTAJ

Kumazu – idealne dla mężczyzn!

Który facet nie marzy o bujnej i gęstej czuprynie? Niestety, nie każdy mężczyzna został pod tym względem hojnie wyposażony przez…
CZYTAJ

Naturalna pielęgnacja zimą w 3 krokach

Zima to czas, kiedy nasza skóra narażona jest na ekstremalne warunki atmosferyczne. Na łonie natury i w mieście wystawiona jest…
CZYTAJ

Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy z chrupiącym dodatkiem

POSTNE, ALE NIE NUDNE – ZUPA Z CIECIERZYCY I ZIELONEJ SOCZEWICY Z CHRUPIĄCYM DODATKIEM Składniki na 4 porcje • ciecierzyca…
CZYTAJ

Zimowa recepta na blizny

Blizny powstają na skutek uszkodzenia, a następnie zasklepienia się skóry. Nowa tkanka różni się jednak od skóry właściwej kolorem i…
CZYTAJ

Zostaw Komentarz







ZDROWIE

VIEW ALL

Kontuzja na stoku? Instrukcja postępowania krok po kroku

Patrząc na zaśnieżone trasy narciarskie, nie da się ukryć, że nadeszła już zima. Synoptycy prognozują…
CZYTAJ

Na co zwracać uwagę przy wyborze maski antysmogowej?

Sezon smogowy w pełni. Powietrze w największych polskich miastach coraz częściej przybiera szarobury kolor i…
CZYTAJ

Nowe szanse dla chorych z zaawansowanym rakiem nerki

Kiedy usłyszała diagnozę, myślała, że to koniec. Miała 66 lat i rozsianego raka nerki z…
CZYTAJ

Farmaceuta radzi: zioła i przyprawy w świątecznych daniach

Przygotowując tradycyjne, świąteczne potrawy warto pamiętać o doborze odpowiednich składników. Wyróżniać je będzie nie tylko…
CZYTAJ

Pszczoły zadbają o nasze zdrowie

Pszczoły to jedne z najpracowitszych i najwartościowszych stworzeń w przyrodzie. Zawdzięczamy im tak naprawdę o…
CZYTAJ