Odkryj sekret długowieczności Japończyków
Japończycy znani są w świecie ze swojej długowieczności. Przeciętny mieszkaniec tego kraju żyje aż 86 lat ciesząc się przy tym doskonałym zdrowiem. Często mieszkańcu kraju kwitnącej wiśni wyglądają kilka, a nawet kilkanaście lat młodziej niż wskazują na to ich metryki. Jak to możliwe? Okazuje się, że jednym z sekretów ich długowieczności jest niezwykła herbata z gatunku Gyokuro.
Zalety picia herbaty z liści Gyokuro
Herbata Gyokuro jest napojem spożywanym od wieków na terenie całej Japonii jako eliksir długowieczności. Jej atutem jest wysoka zawartość katechin, które są jednymi z najsilniejszych, pośród naturalnych antyoksydantów. Liczne badania naukowe dowodzą, iż Gyokuro Green Tea wykazuje działanie przeciwstarzeniowe – neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się organizmu. Ponadto oczyszcza ciało z nagromadzonych toksyn, wspomaga pracę układu pokarmowego oraz wspiera przemianę materii.
Napar z herbaty Gyokuro podobnie jak kawa dodaje energii, nie powoduje jednak przy tym drastycznego wzrostu ciśnienia krwi, dzięki czemu jest idealna dla osób zmagających się z chorobami sercowo-naczyniowymi. Co więcej, herbata ta doskonale nawadnia organizm. W przeciwieństwie do kolorowych napojów, zaleca się ją również w diecie dzieci, osób starszych, diabetyków i odchudzających się, gdyż naturalnie nie zawiera kalorii ani cukru.
Jak powstaje herbata Gyokuro?
Do produkcji tego gatunku herbaty wykorzystuje się jedynie specjalnie suszone liście, które nie zostały poddane procesowi fermentacji, dzięki czemu zachowują maksimum swoich cennych właściwości antyoksydacyjnych. Nie bez znaczenia jest także sposób parzenia – taki, który nie pozbawi naparu cennych właściwosci i równocześnie pozwoli zachować pełen bukiet smaku i aromatu. Znaczenie ma tu niemal każdy element – temperatura wody podczas procesu parzenia, jego długość i głębokość oraz rodzaj zastosowanej wody. Tylko dbając o te wszystkie szczegóły możemy uzyskać herbatę idealną – pełną smaku i właściwości prozdrowotnych.
Tak przygotowywana jest właśnie herbata SOTI Natural – pierwsza na polskim rynku prawdziwa herbata w butelce, bez dodatku cukru, słodzików czy konserwantów. Każda jej porcja parzona jest przez 50 minut, w oparciu o aż 15 różnych parametrów parzenia.
SOTI NATURAL – SEKRET ZDROWIA JAPOŃCZYKÓW
Herbata zielona firmy SOTI Natural jest niezwykła pod wieloma względami. To gatunek zdecydowanie odbiegający jakością od znanych nam, tradycyjnych herbat, które produkowane są z pyłu herbacianego (czyli odpadów po produkcji wyższej jakości mieszanek!) lub z dodatkiem chemicznych ulepszaczy. Herbata SOTI Natural wyróżnia się tym, iż pozyskiwana jest jedynie z liści Gyokuro, które zawierają aż cztery razy więcej katechin, antyoksydantów i przeciwutleniaczy w porównaniu z innymi gatunkami. Istna rewolucja!
Spróbuj wyjątkowej herbaty Gyokuro Green Tea i odkryj jej dobroczynne działanie. Wygodna forma napoju w butelce pozwala na zabranie herbaty w dowolne miejsce i cieszenie się jej smakiem wszędzie tam, gdzie masz ochotę na pyszną, zdrową herbatę. Dostępna w Makro, Auchan, Carrefour, Piotr i Paweł, Hebe, na stacjach BP i Orlen.
SOTI Natural kupisz w cenie ok. 5-6 zł.
Więcej na: sotinatural.com