Tosty z pastą z makreli i czerwonym pieprzem
Składniki na 6 porcji:
– makrela wędzona 300 g
– jajko 2 sztuki
– majonez 2 łyżki
– świeży szczypior pęczek
– kapary 1 łyżka
– pieprz czerwony do dekoracji
– Chleb Tostowy (np. 4 Ziarna Dan Cake) 12 kromek
Wykonanie:
Makrelę wędzoną oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Makrelę połączyć z jajkiem, dodać majonez, kapary, posiekanym szczypiorek posiekać i wymieszać.
Kromki Chleba Tostowego 4 Ziarna Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować pastą z makreli i udekorować czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy