3 dania, które uwielbiałeś jako dziecko i kochasz jako dorosły – Tosty z masłem orzechowym i dżemem
Z dzieciństwa zapamiętujesz nie tylko konkretne wspomnienia, ale też smaki i zapachy. Kiedy poczujesz je w późniejszych latach – wywołują pozytywne skojarzenia. Jeśli potrzebujesz poprawić sobie nastrój lub zatęsknisz za smakołykami, które przygotowywała Ci babcia, koniecznie skorzystaj z naszych przepisów. Przypomnij sobie dania, które przywołają wspomnienia beztroskich lat.
Tosty z masłem orzechowym i dżemem
Jaki jest sposób na niejadka? Zaserwować danie w wersji słodkiej. Ten patent działa też i w dorosłym życiu. Nie wierzysz? Spróbuj tostów, w których zamiast żółtego sera króluje masło orzechowe i ulubiony dżem. A co najlepsze ten rarytas przygotujesz sobie w dosłownie 10 minut!
Składniki:
• 300 g masła orzechowego solonego
• 100 g masła ekstra Łaciate
• 4 kromki chleba tostowego
• np. dżem wiśniowy
Przygotowanie:
Toster nagrzej i dodaj masło. Kiedy masło się rozpuści, grilluj tosty. Kiedy odrobinę przestygną, posmaruj je z jednej strony masłem orzechowym, a z drugiej masłem oraz dżemem. Złóż tosty i podaj na talerzu.
Zobacz także: 3 dania, które uwielbiałeś jako dziecko i kochasz jako dorosły