Najlepsze naturalne spalacze tłuszczu, przemiana materii – mięso wołowe
Mięso wołowe jako naturalny spalacz tłuszczu:
Mięso wołowe same w sobie zawiera dużą ilośc białka, które jest bardzo ważne w procesie spalania tłuszczów. Dodatkowo mięso wołowe zawiera karnitynę, która jest używana jako środek zwiekszający spalanie tłuszczów podczas wykonywania ćwiczeń fizycznych.
Wołowina jest jednym z najbogatszych mięs w wartości odżywcze. Dobrze przyrządzona wołowina jest mięsem o średniej zawartości kalorii, a zarazem zapewniającym naszemu organizmowi duże ilości pełnowartościowego białka. Białko jakie jest zawarte w mięsie wołowym ma duży zestaw aminokwasów egzogennych, co powoduje, że jest przez nas szybko przyswajalne.
Wartości odżywcze zawarte w 100 gramach wołowiny to:białko 17 gramów, tłuscz 20 gramów oraz 63 gr. pozostałe. Duża zawartośc białka w wołowinie sprzyja aktywowaniu przemiany materii, pobudza szlaki metaboliczne i ułatwia spalanie łuszczów jest to zasługa lipoprotein: lecytyny i choliny.
Wołowina ma bardzo dużą wartość odżywczą, dodatkowo jest lekkostrawna i naprawdę odchudza!. The American Journal of Clinical Nutrition opublikowało badania w których pokazane jest iż kobiety które spożywały czerwone mięso chudły więcej niż kobiety które niewiele go zjadały.
Zawarte w wołowinie żelazo oraz witamina B12 zwiększa wydolność fizyczna i umysłową, dodatkowo przyspiesza metabolizm. Wołowina zawiera także znaczne ilości białka o dużych walorach biologicznych. Dzięki właśnie białkom możemy budować mięśnie i chudnąć. Mięso wołowe zaspokaja także zapotrzebowanie na witaminę B12 ok. 70 %, witamina ta nie wystepuje w produktach roślinnych oraz na witaminy B1 i B6 ok. 40-50 % oraz żelazo ok. 35 % zapotrzebowania naszego organizmu.