Owsianka z pieca, czyli pomysł na pełnowartościowe śniadanie
Początek nowego roku to okres, w którym wiele osób postanawia zmienić coś w swoim życiu. Według badań najpopularniejszymi postanowieniami noworocznymi, są te związane z dietą i zdrowym odżywianiem.* Taką zmianę warto wprowadzić od najważniejszego posiłku w ciągu dnia, jakim jest śniadanie. Marka Bakal przygotowała prosty w wykonaniu przepis na pożywny pierwszy posiłek. Podpowiada, jakie produkty wybrać, aby dostarczyć organizmowi pełnowartościowy, zdrowy posiłek, który nasyci nas na kilka godzin i co najważniejsze będzie smakował wyśmienicie.
Przepis: owsianka z pieca
SKŁADNIKI: do przygotowania 2 porcji
– 40g żurawiny suszonej Bakal Naturalnie
– 20g słonecznika Bakal Naturalnie
– 20g migdałów Bakal Naturalnie
– 200g banana
– 150g płatków owsianych
– 1 jajko
– 200ml mleka
– ½ łyżeczki cynamonu
– 1 łyżka miodu
– 3 kostki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Do miski przełóż wszystkie składniki i delikatnie widelcem wymieszaj.
2. Gotową masę przelej do małych naczyń żaroodpornych.
3. Owsiankę piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
4. Wierzch udekoruj świeżymi owocami lub rozpuść na nim kostkę gorzkiej czekolady.
Suszona Żurawina z linii Bakal Naturalnie
Owoce żurawiny zostały wysuszone w całości bez dodatku cukru, a do złagodzenia jej naturalnego, kwaśnego smaku użyto soku jabłkowego. Suszoną żurawinę dodaj do sałatki, dzięki której nadasz potrawie pyszny, niecodzienny smak. Idealnie też sprawdzi się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Suszoną żurawinę z linii Bakal Naturalnie znajdziesz na stronie: bakalsklep.pl
*Raport Statista: www.statista.com/chart/23812/most-popular-new-year-resolutions-americans
O Bakal:
Bakal to marka, która już od 30 lat dostarcza na polski rynek najlepszej jakości bakalie. Firma została zbudowana na przekonaniu, że bakalie mają moc wartości i ogrom zastosowań. Dlatego też w swoim portfolio posiada np. bakalie bez konserwantów, przekąski bakaliowe z małą ilością soli, orzeszki oraz migdały w czekoladzie czy suszone daktyle w kakao.
„Z miłości do bakalii”