Spaghetti z owocami morza
Połączenie makaronu oraz owoców morza to danie, które będzie smakowało nawet tym najbardziej wybrednym gościom. Dodatkowo sprawdza się jeśli masz mało czasu i musisz przygotować coś pysznego. Zobaczcie jak w max 20 minut można zrobić efektowną kolacje.
Spaghetti z małżami
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g
- Małe małże – ok. 300 g
- Czosnek – 2 ząbki
- Przecier pomidorowy – ok. 300 ml
- Cebula – 1 szt.
- Posiekana natka pietruszki
- Oliwa
- Sól, pieprz
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnie dajemy kilka kropel oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, małże oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dusimy około 5 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g
- Krewetki – ok. 500 g
- Masło – 2 łyżki
- Posiekana natka pietruszki
- Czosnek – 3 ząbki
- Sok z cytryny
- Białe wino – ok. 75 ml
- Sól i pieprz
- Wykonanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, po czym dodajemy natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek, po chwili dokładamy krewetki i smażymy około 4 minut. Wlewamy trochę soku z cytryny i białe wino. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.