Domowa pizza na wyciągnięcie ręki



Mąka na pizzę z linii Domowa Piekarnia – domowa pizza na wyciągnięcie ręki. Kto nie zna pizzy? Puszysty placek z dodatkiem aromatycznego sosu pomidorowego, ciągnącego się sera i pieczarek to klasyczny, włoski przysmak, który oczarował cały świat. Pizza może wystąpić w różnych konfiguracjach smakowych – na słono, ostro, z tradycyjnymi owocami lub tymi z morza, wszystko wedle uznania. Choć składniki mogą się zmieniać, to najważniejszym, niezmiennym elementem tego dania jest… ciasto.

Dlatego warto przygotowywać je tylko z najlepszych składników. Wyrabiając tradycyjny spód pizzy, włoscy kucharze stawiają na produkty wysokiej jakości składu oraz naturalnego pochodzenia. Jednak najistotniejsze podczas przygotowania ciasta na pizzę jest dobranie odpowiedniej mąki, dzięki której placek nie ugnie się pod ciężarem składników. Dlatego też dla domowych kucharzy oraz fanów włoskich wypieków, idealnym pomocnikiem będzie Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice.

Polsko-włoska pizza

Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to doskonałe rozwiązanie dla miłośników włoskiej kuchni. Wysoko rozdrobniona mąka nada ciastu delikatnego smaku i lekkości, równocześnie wzmacniając jego strukturę – tak, by nie uginał się pod ciężarem składników. Mąka sprawdzi się zarówno w cienkich, tradycyjnych spodach margherity, jak i miękkich, drożdżowych plackach w amerykańskim stylu.
Odpowiednio upieczone ciasto charakteryzuje się nie tylko chrupkością, ale również zachowuje optymalny poziom wilgoci, by całość nie była przesuszona. Składnikiem za to odpowiedzialnym jest mąka, dlatego też warto wybrać produkt, który zarówno nada wypiekowi wilgotności, jak i po wypieczeniu zachwyci podniebienia lekkością.

Wytworzona z najlepszych odmian pszenicy Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” powstaje na żyznych ziemiach Dolnego Śląska. Wysoka jakość produktów Młyna Jaczkowice nadaje wypiekom lekkości i delikatności, która oczaruje kubki smakowe naszych gości oraz przeniesie ich do klimatu słonecznej stolicy pizzy – Neapolu. Domowe, chrupiące ciasto zachwyci niezwykłym aromatem, a w połączeniu z ulubionymi składnikami oczaruje domowników oraz zostanie gwiazdą każdej biesiady.

Włoski przysmak na miarę każdej kuchni

Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice znakomicie sprawdzi się podczas przygotowania domowej, włoskiej pizzy. Wysoki stopień rozdrobnienia, znikoma zawartość popiołu oraz delikatny kolor zagwarantują naszym wypiekom lekkość, delikatny smak oraz doskonałą chrupkość.

Źle dobrana mąka może zamienić wyczekiwaną gwiazdę kolacji w rozczarowujący zakalec. Dlatego podczas przygotowywania ciasta na pizzę, warto wybrać wysokiej jakości składniki, które zagwarantują udaną biesiadę oraz zadowolenie apetytu naszych gości. Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice wytwarzana jest przez doświadczonych młynarzy z najlepszej jakości pszenicy, co w późniejszym etapie nadaje wypiekom lekkości oraz oczaruje podniebienia gości chrupkością ciasta.



Przepis na ciasto na pizzę

Składniki:

500 g Mąki na Pizzę „Domowa Piekarnia”
300 ml chłodnej wody
10 g świeżych drożdży
3 łyżki oleju
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z solą. Dodajemy rozpuszczone w chłodnej wodzie drożdże i cukier, a następnie olej. Mieszamy składniki. Ciasto wyrabiamy przez kilka minut aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje, według uznania. Z porcji forujemy kulki, a następnie wkładamy do pojemników z przykrywką. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, dzięki czemu ciasto poddamy procesowi długiej fermentacji, wpływającemu na delikatność smaku.

Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany mąką blat. Równomiernie rozciągamy ciasto we wszystkie strony, zachowując grubszy rant. Następnie przekładamy ciasto na blachę posypaną mąką i nakładamy dodatki. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 250°C i pieczemy przez ok. 10-15 min aż do zarumienienia brzegów i spodu ciasta.

Wartość odżywcza w 100 g produktu Mąka Na Pizzę
Wartość energetyczna 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 1,3 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 71 g
W tym: cukry 0,4 g
Błonnik 1,5 g
Białko 12 g
Sól <0,01 g Mąka Na Pizzę Domowa Piekarnia MŁYN JACZKOWICE P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. Cena: ok. 3,30 zł P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia. www.mlynjaczkowice.pl #domowapizza

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz ze śniegiem, mróz i wieczna ciemność skutecznie zniechęcają…
CZYTAJ

Od profilaktyki po rehabilitację – 29 października obchodzimy Światowy Dzień Udaru Mózgu. Nie lekceważ pierwszych objawów

Z okazji Światowego Dnia Udaru Mózgu przypominamy, jak poważnym wyzwaniem zdrowotnym pozostaje ta choroba. Udar mózgu to jedna z najczęstszych…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ