BE FREE! – już są! Pierwsze na świecie rajstopy o działaniu antystatycznym od marki Gatta!



Ponad 58% kobiet irytuje elektryzowanie się rajstop, a w efekcie “klejenia się odzieży do nóg”. Jak wynika z badania koncernu LYCRA COMPANY® przeprowadzonego wśród Pań, to trzeci najczęściej wymieniany problem przez użytkowniczki produktów pończoszniczych. Z rozwiązaniem tego zjawiska przychodzi Gatta, która w oparciu o innowacyjną przędzę, opracowała pierwsze na świecie rajstopy o właściwościach antystatycznych pod nazwą BE FREE! A to wszystko w ramach kampanii marki pt.: “No stress in dress”.

Wprowadzone na rynek rajstopy BE FREE! marki Gatta to pierwsze na świecie rozwiązanie, które niweluje efekt przylegania sukienek, a także spódnic do rajstop. To nowość dostępna w wielu rozmiarach od 2-S do 5-XL oraz w kliku odcieniach cielistych, głębokiej szarości, a także czerni. Firma oferuje szeroki wybór asortymentu, więc każda z Pań znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.

Od teraz już tylko… No stress in dress!

Rajstopy BE FREE! marki Gatta powstały w oparciu o doskonałą przędzę Sheer Sensation, wprowadzoną przez koncern LYCRA COMPANY®, która zastosowana w produktach pończoszniczych nadaje im właściwości antystatyczne. To nowość, dzięki której problem elektryzowania się ubrań do rajstop znacząco się zmniejsza.

– Rajstopy BE FREE! to innowacja na rynku pończoszniczym. Nasze produkty w ponad 80% zmniejszają efekt “klejenia” się odzieży, czyli problemu, z którym najczęściej zmagają się kobiety podczas noszenia sukienek czy spódnic. Rajstopy BE FREE! zdecydowanie redukują to zjawisko, wyjaśnia Agnieszka Dembska, Product Manager marki Gatta.

I dodaje: jako pierwsza na świecie marka pończosznicza znaleźliśmy rozwiązanie, które pozwoli Paniom czuć się swobodnie w zwiewnych kreacjach przez cały sezon. Nasza kampania “No stress in dress” ma sprawić, że od teraz kobiety nie będą musiały nieustannie poprawiać swoich stylizacji podczas najważniejszych wydarzeń w gronie znajomych czy rodziny, aby czuć się swobodnie.

Brak elektryzowania się to nie wszystko!

Dla większego komfortu noszenia rajstop BE FREE! Gatta zastosowała szczególne rozwiązania w części majteczkowej, dzięki którym rajstopy są wygodniejsze. Po pierwsze, zawierają specjalną konstrukcję ściągacza. Sprawia on, że rajstopy nie uciskają w pasie, dobrze się trzymają. Taki efekt udało się osiągnąć, dzięki temu, że posiada on dwie strefy: podwójną mocniej trzymającą oraz pojedynczą dłuższą, która zapobiega przesuwaniu się rajstopy. Finalnie taka konstrukcja ściągacza powoduje, że rajstopy nie uciskają w pasie, a także nie rolują się. Drugim walorem produktu jest cienkie łączenie za pomocą zastosowanego szwu łańcuszkowego, który jest niewidoczny pod obcisłą odzieżą.

– Rajstopy BE FREE! przylegają do ciała jak druga skóra. Delikatny połysk wysmukla i nadaje szlachetny wygląd kobiecym nogom. Ich optymalna grubość to 17 den, co oznacza, że sprawdzą się o każdej porze roku. Testowałyśmy je na sobie w zespole i możemy potwierdzić, że to wyjątkowy produkt, który sprawdzi się u każdej kobiety. Naprawdę warto go mieć w szufladzie – to dodatek, który idealnie uzupełni stylizację czy będzie ratunkiem na chłodniejsze wieczory, wyjaśnia Małgorzata Barton, Marketing Manager marki Gatta.




#Rajstopy o właściwościach antystatycznych BE FREE! to kolejny krok w spełnianiu potrzeb kobiet. Tak innowacyjne rozwiązanie to efekt owocnej, już ponad 20-letniej, współpracy marki Gatta z LYCRA Company®. To kolejny wspólnie stworzony, oryginalny produkt, po który coraz częściej będą sięgały Panie, aby osiągnąć efekt #nostressindress w każdych warunkach – w pracy, podczas wieczornej imprezy czy uroczystości rodzinnych.

Rajstopy BE FREE! do kupienia są w salonach stacjonarnych, dobrych sklepach z bielizną oraz online na gatta.pl już od 17 maja.

***
O GATTA

To polska firma założona w latach 90-tych, będąca niekwestionowanym liderem wśród polskich producentów rajstop i bielizny. Jej siedziba mieści się w Zduńskiej Woli. Początki działalności Gatty związane są z produkcją wyrobów pończoszniczych. Dzięki licznym inwestycjom oraz rozbudowie parku maszynowego, na przestrzeni lat firma skutecznie poszerzała swój asortyment o kolejne produkty, zdobywając przy tym zagraniczne rynki.

Od 1993 roku Gatta wspiera kobiety, dostarczając im najwyższej jakości produktów. Flagowym wytworem marki są nadal wyroby pończosznicze, a więc rajstopy, pończochy, podkolanówki i skarpetki. W rozszerzającym się asortymencie znajduje się także: bielizna i odzież bezszwowa oraz stroje kąpielowe. W swoim portfolio firma posiada również gamę produktów dedykowaną mężczyznom i dzieciom. Kolekcje Gatty dostępne są w sprzedaży w ponad 100 salonach firmowych w największych miastach w Polsce, w renomowanych sklepach z bielizną i rajstopami oraz sklepie internetowym; produkty firmy obecne są w wybranych krajach UE i poza jej granicami.

O wysokiej jakości produktów tej marki świadczą certyfikaty – wszystkie wyroby, od początku do końca, powstają pod kontrolą specjalistów, według europejskich standardów. Gatta działa zgodnie z systemem ISO – międzynarodową normą, określającą wymagania, które powinien spełniać system zarządzania jakością w organizacji. Ponadto, bezpieczeństwo oraz najwyższą jakość wyrobów poświadcza także znak Standard 100 by OEKO-TEX®. Co więcej, cały proces produkcji odbywa się przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa, bez marnotrawienia zasobów, a nad jej przebiegiem czuwa zespół odpowiednio przeszkolonych specjalistów.

Właścicielem marki Gatta jest Grupa Ferax – znajdująca się w czołówce producentów wyrobów pończoszniczych i bezszwowych. To firma numer 1 we wprowadzaniu innowacji produktowych i technologicznych, jak również w przestrzeganiu najwyższych standardów jakości, pracy i etyki w procesie produkcji i wytwarzania. Do kluczowych marek Grupy należą: Gatta (rajstopy, pończochy, bielizna, odzież, stroje kąpielowe), Gatta Active (odzież sportowa) oraz Wola (skarpetki).

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ