Jak często podcinać włosy?



Włosy u każdego z nas rosną w tym samym tempie, jednak częstotoliwość ich podcinania powinna być różna. Dlaczego? Chodzi przede wszystkim o kondycję włosów, która u jednej osoby jest doskonała, a u innej woła o pomstę do nieba. Jak często zatem podcinać włosy?

Jak często podcinać włosy zdrowe?

Włosy w doskonałej kondycji to najczęściej pasma niskoporowate, które są piękne, lśniące i bez tendencji do puszenia się. Mogłoby się więc wydawać, że w ogóle nie potrzebują interwencji fryzjera. A jednak nie. Warto podcinać końcówki raz na sześć miesięcy, by utrzymać włosy w dobrym stanie. Prawdopodobnie od razu zauważysz, że końcówki zaczęły się rozdwajać, a fryzura straciła swoją formę. Wówczas jest to znak, że czas na podcięcie! W tym celu, najlepiej udać się do zaufanego salonu fryzjerskiego, do którego możesz umówić się np. poprzez aplikację: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.jeanlouisdavid

Jak często podcinać włosy normalne?

Włosy normalne nie są już tak zdrowe, chociaż nadal nie mają bardzo widocznych oznak zniszczenia. Nie zmienia to jednak faktu, że warto podcinać je co około trzy miesiące. Dlaczego? Chociażby ze względu na fakt, że codzienne korzystanie z lokówek, suszarek czy prostownic może narażać takie pukle na zniszczenia. Regularne podcinanie włosów to dobry sposób na pozbycie się problemu rozdwajających końcówek.






Jak często podcinać włosy zniszczone?

Włosy zniszczone potrzebują częstych wizyt u fryzjera. Należy je podcinać co najmniej raz w miesiącu. Zwykle ich stan spowodowany jest częstą stylizacją czy zabiegami chemicznymi, dlatego regularne wizyty u fryzjera są niezbędne. Warto jednak pamiętać, że podcinanie to nie wszystko. Włosy trzeba odżywiać. Korzystaj z dobrych kosmetyków, które pozwolą im odzyskać dawny blask. Możesz zamówić je za pomocą aplikacji https://apps.apple.com/pl/app/jean-louis-david-polska/id1006590394. Twój fryzjer prawdopodobnie także poleci ci odpowiednie produkty na odbudowę pasm.

Podcinanie włosów nie jest tak straszne, jak się wydaje. To jeden z elementów pielęgnacji, o których często zapominamy. Jeśli jednak zależy ci na pięknych włosach – podcinaj je regularnie.

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ