Otul się ciepłem barw, czyli kolory brązu, karmelu i pudrowego różu. W tych odcieniach będziesz wyglądać modnie



Jakie kolory są modne w sezonie jesiennym? Na tą odpowiedź przychodzi nam Dominika Bańczak, projektantka ANATAKI. Opowie nam o kolorach natury, które królują na pokazach jesiennych, jak i wiosennych.

Jesień jest to czas, który kojarzy nam się z różowymi, brązowymi i miodowymi kolorami oraz ze stylem rustykalnym czy retro. Co roku w tym okresie tworzymy minimalistyczną bazę, którą możemy urozmaicać kontrastowymi wariantami kolorów.



W bieżącym sezonie jesiennym brąz powrócił do łask i nie tylko w wydaniu klasycznym. Pojawiło się wiele interesujących odcieni tego koloru – od nasyconych czekoladowych, po jasne camelowe –
komentuje Dominika Bańczak, projektantka marki ANATAKA.

Szeroka gama odcieni stwarza projektantom nieograniczone możliwości w zestawianiu brązu z różnymi kolorami. Łódzka marka porusza się w zharmonizowanej palecie barw co nadaje kolekcji określony klimat, a klientkom ułatwia stylizowanie asortymentu z oryginalnymi dodatkami.

Dla tych klientek, które poszukują odważniejszych zestawień – produkty Anataki stanowią świetną bazę do eksperymentów kolorystycznych. Brąz w zależności od tonacji doskonale sprawdza się również w kontraście z wyrazistymi kolorami – mówi Dominika Bańczak.

Ubrania oferowane przez łódzką markę, jak sama projektantka zauważa, można stylizować na wiele sposobów. Wystarczy, że dodasz do nich kolorowe w charakterystyczne wzory dodatki, a dzięki nim urozmaicisz swoją stylizację. W ofercie ANATAKI znajdziecie produkty w wielu odcieniach brązu.

W naszej kolekcji jesiennej brąz pojawia się w wielu tonacjach – ciepłych i chłodnych, ciemnych i jasnych, nasyconych i lekko wypłowiałych. Proponujemy stonowane zestawy przyprawione zbrudzonym różem, cynamonem, beżem, off-white`m i niezastąpioną czernią. Miksujemy brązy z innymi odcieniami w różnorodnych wzorach – w kratach i pepitkach, czy w formach – żakardowych dzianinach swetrowych i w zwiewnych szyfonach –
dodaje Dominika Bańczak.

Cocoa brown czyli brąz, który jest trendem tej jesieni

Nowy sezon króluje w wiele kolorów nieokreślonych. Wywodzą się one z klasycznych odcieni, jednak pozostając ich jedynie pochodnymi. Modnym kolorem w tym okresie jest cocoa brown. Jest to odcień brązu przełamany kroplą czerwieni, dodatkowo lekko wypłowiały. Jest jednym z przodujących kolorów 2021 roku.

Podobają mi się te nieoczywiste, złamane barwy. Czasem można uznać je za spektakularne, ale dzięki temu unikalne i nieszablonowe. Wprowadzają do mody zawsze powiew świeżości i nowoczesności – jak zauważa Dominika Bańczak.




Bardzo szybko wpadł w łaski wszystkich fahionistek oraz instagramowych it-girls. Jego uniwersalność sprawia, że możemy nosić w monochromatycznym looku lub zestawić go z kontrastowymi kolorami.

Marka ANATAKA w jesiennej kolekcji zestawiła cocoa brown m.in. z pudrowym, lekko zbrudzonym różem. Barwy dobrze się wzajemnie dopełniają, ponieważ pochodzą z tej samej gamy kolorystycznej.

Nie jest to zestawienie spektakularne, ale bezpieczne i po prostu stylowe, a takiego często oczekują od nas klientki. Uniwersalność w kolorystyce ubioru również jest istotna – komentuje Dominika Bańczak.

Pudrowy róż jest ultrakobiecy i dodaje wdzięku okryciom wierzchnim. W ofercie marki ANATAKA znajdziecie oversize’owy kardigan w jasnym kolorze różu otulający twoją sylwetkę.

O marce ANATAKA:

Jesteśmy polską marką. Ubrania projektujemy w naszym biurze w Łodzi. Szyjemy je etycznie w lokalnych szwalniach. Tworzymy rzeczy głównie z polskich dzianin i tkanin pochodzących z Europy. Powstaliśmy w 2012 roku z chęci do robienia czegoś wyjątkowego i czystego w swych intencjach. Nasza marka narodziła się podczas rozmowy przyjaciółek – wspierających się i rozumiejących potrzeby kobiet silnych i nowoczesnych. Nazwa jest wyrazem kobiecego wsparcia. W wolnym tłumaczeniu oznacza „Ania chcę”, bo to właśnie Ania Banasiak, założycielka, miała marzenie, żeby stworzyć markę ponadczasową. Ubrania Anataki są tworzone przez kobiety dla kobiet.

Proteiny i wysoka jakość odżywcza. Specyfika suplementów diety

Dwie trzecie młodych Polaków uznaje swoje nawyki żywieniowe za zdrowe, a jednocześnie tylko co czwarty Polak odżywia się zgodnie z…
CZYTAJ

Rozmowa z Dr Franciszkiem Strzałkowskim, założycielem Kliniki Strzałkowski

DR FRANCISZEK STRZAŁKOWSKI - po powrocie z zagranicy 5 lat temu , założył Klinikę Strzałkowski. Lekarz medycyny estetycznej, anestezjolog, członek…
CZYTAJ

Jesienne obniżenie nastroju – jak sobie z nim radzić? Niezawodne źródła wsparcia

Po intensywnym lecie, kiedy jesteśmy pełni aktywności i pozytywnej motywacji, chłodniejsza pogoda może wpłynąć na naszą psychikę. Czy jednak winna…
CZYTAJ

Kluczowe trendy w dietetyce a dieta idealna

Globalne trendy żywieniowe, mimo że zmieniają się dość dynamicznie, to jednak konsekwentnie ewoluują w jednym kierunku – dążymy do tego,…
CZYTAJ

Wyjazd do uzdrowiska po zdrowie!

Wyjazd do uzdrowiska to dla wielu osób doskonała okazja, aby zadbać o swoje zdrowie, odprężyć się i cieszyć wspaniałym wypoczynkiem.…
CZYTAJ

Odmłodzenie i odświeżenie – Dwa wyzwania dla skóry wokół oczu

Delikatna skóra wokół oczu – szczególnie ta dojrzała – wymaga spersonalizowanej pielęgnacji nastawionej jednocześnie na kilka obszarów. Najważniejsze z nich…
CZYTAJ

„Wspólnie rozgrzewamy serca seniorów” Knorr wspiera Stowarzyszenie mali bracia Ubogich

Obecność drugiego człowieka, chęć rozmowy, otwartość, ciepły posiłek - mają moc, by odmienić choć na chwilę życie osamotnionych, starszych osób.…
CZYTAJ

Antybiotykooporność – cicha pandemia XXI wieku. Bezpieczne stosowanie antybiotyków

Sezon jesienno-zimowy sprzyja wzrostowi zachorowań, a leczenie różnych grup wiekowych, od dzieci po seniorów, często wymaga zastosowania antybiotyków. Z okazji…
CZYTAJ

Dowiedz się więcej o swojej odporności!

#Katar, #kichanie, #kaszel i ból gardła to poza kolorowymi liśćmi drzew charakterystyczne oznaki mokrej i zimnej jesieni. Za wymienione objawy…
CZYTAJ

Wpływ konieczności przesiedlenia na zdrowie psychiczne i dobrostan psychospołeczny dzieci

„Bez wątpienia jest tu fajnie; ale prawdziwy dom, to własny dom...” - Badanie subiektywnego dobrostanu dzieci i młodzieży mieszkających w…
CZYTAJ

Rola białka w zrównoważonej diecie

Białko stanowi około 20% masy ciała człowieka, z czego mniej więcej 300 g ulega wymianie w ciągu doby. Ten niezbędny…
CZYTAJ

Zęby nie lubią zimy i zimna! Zobacz co szkodzi zębom zimą i jak zapobiegać zimowym problemom stomatologicznym

Czy zęby lubią zimę? To pytanie może wydawać się dziwne, ale ma sens. Zima to pora roku, która niesie ze…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Wyjazd do uzdrowiska po zdrowie!

Wyjazd do uzdrowiska to dla wielu osób doskonała okazja, aby zadbać o…
CZYTAJ

Antybiotykooporność – cicha pandemia XXI wieku. Bezpieczne stosowanie antybiotyków

Sezon jesienno-zimowy sprzyja wzrostowi zachorowań, a leczenie różnych grup wiekowych, od dzieci…
CZYTAJ

Dowiedz się więcej o swojej odporności!

#Katar, #kichanie, #kaszel i ból gardła to poza kolorowymi liśćmi drzew charakterystyczne…
CZYTAJ

Cukrzyca: znaj ryzyko – bądź odpowiedzialny. Kto jest na nią szczególnie narażony? Czy można obniżyć ryzyko zachorowania? Co jeść przy cukrzycy?

14 listopada obchodzony jest Światowy Dzień Cukrzycy. W tym roku hasłem przewodnim…
CZYTAJ

Samobadanie piersi ratuje życie

Rak piersi to choroba podstępna, gdyż początkowo nie daje symptomów, a pierwszym…
CZYTAJ