Moda na Jackfruita HELIO! #Hit, #trend ostatnich lat!



#Hit, #trend ostatnich lat! Zachwyca oryginalnym smakiem i zapewnia doskonałe źródło naturalnej energii o każdej porze roku! Czy znasz już #super modny Jackfruit suszony HELIO Natura? 😉

Kilka faktów o Jackfruicie

• To owoc wiecznie zielonego drzewa bochenkowego, tzw. chlebowca różnolistnego – znanego i hodowanego w Azji od ponad 3 000 lat.
• Z zewnątrz, Jackfruit pokryty jest grubą skórką z tępymi kolcami,
a jego przeciętna masa wynosi… około 10 kg.
• Młode owoce chlebowca są koloru zielonego, ale gdy dojrzewają
stają się żółto- brązowe.
• W porównaniu ze świeżym odpowiednikiem – Jackfruit suszony ma wyższą wartość energetyczną, zawiera też dużo więcej błonnika*.

#Jackfruit to największy owoc świata, który w ostatnich latach cieszy się na świecie dynamicznie rosnącą popularnością. Początkowo był traktowany głównie tylko jako przekąska, dziś Jackfruit coraz częściej jest składnikiem wielu wykwintnych dań w zdrowej kuchni i przysmakiem wegetarian.

Jego wyjątkowy – łagodny, lecz lekko kwaśny smak, a także liczne walory prozdrowotne i kulinarne sprawiają, że owoc drzewa bochenkowego zdobył m.in. uznanie użytkowników serwisu Pinterest, a od niedawna – dzięki udostępnieniu przez markę HELIO popularnej egzotycznej przekąski polskim konsumentom – Jackfruit cieszy się sporym zainteresowaniem wśród blogerów! Został nawet przez nich uznany za najlepszy produkt na rynku w kategorii Żywność w opiniotwórczym plebiscycie Influencer’s Top 2020!

Jackfruit – naturalnie na zdrowie!

Egzotyczne owoce suszonego chlebowca spożywane są dziś częściej niż surowe. W porównaniu ze świeżym odpowiednikiem – Jackfruit suszony ma wyższą wartość energetyczną (320- 350 kcal w 100g produktu) oraz dużo więcej błonnika (7g/100g).

Ponadto, jest źródłem wielu innych cennych składników odżywczych, tj. potas, żelazo, wapń, cynk, magnez oraz witamin: A, C i z grupy B*, dlatego warto, by Jackfruit HELIO Natura znalazł się w codziennym menu. Sprawdzi się zwłaszcza w diecie osób odchudzających się, a ze względu na zawartość białka i tłuszczów – także w diecie osób aktywnie wypoczywających 😉 Wartościowa FIT przekąska HELIO Natura to bowiem doskonałe źródło naturalnej energii, ale i zdrowa alternatywa dla słodyczy, dlatego Jackfruit będzie niezastąpiony podczas wycieczek, spacerów i treningów.




Jackfruit HELIO Natura – same atuty!

• Ma oryginalny smak, liczne właściwości zdrowotne, nie zawiera konserwantów i sztucznych ulepszaczy.
• Jackfruit jest bez dodatku cukru – stanowi zdrową alternatywę dla słodyczy.
• To szybka i zdrowa przekąska w wygodnym opakowaniu – Jackfruit HELIO Natura można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na trening lub wycieczkę rowerową.

• Jackfruit świetnie sprawdza się w codziennej zdrowej diecie, także w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, jako składnik deserów, koktajli, zup czy sosów itp.

Atuty nowej, super modnej przekąski bez konserwantów HELIO Natura zostały docenione przez trendesetterów i cenionych ekspertów rynku – zarówno w plebiscycie Influencer’s Top, jak i w konkursie lidera wśród magazynów poradnikowych. W zeszłym roku Jackfruit otrzymał bowiem prestiżowy tytuł „SUPERPRODUKTU Świata Kobiety” w kategorii ŻYWNOŚĆ PRODUKTY DIETETYCZNE.

Nie znasz jeszcze Jackfruita?

Koniecznie wypróbuj #super #hit #trendy #fit przekąskę HELIO Natura i poznaj prawdziwy smak egzotycznych owoców drzewa bochenkowego, a poczujesz się jak… na egzotycznych wakacjach o każdej porze roku! 😉

*Na podstawie autorstwa Karoliny Kulmińskiej SKN Żywienia Człowieka, pod kier. Zespołu Zakładu Żywienia Człowieka WNoZ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz ze śniegiem, mróz i wieczna ciemność skutecznie zniechęcają…
CZYTAJ

Od profilaktyki po rehabilitację – 29 października obchodzimy Światowy Dzień Udaru Mózgu. Nie lekceważ pierwszych objawów

Z okazji Światowego Dnia Udaru Mózgu przypominamy, jak poważnym wyzwaniem zdrowotnym pozostaje ta choroba. Udar mózgu to jedna z najczęstszych…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ