Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO
												Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO
Składniki:
•	1 opakowanie kaszy bulgur BIO (np. marki Halina BIO)
•	2 filety dorsza ze skórą
•	1 czerwona cebula drobno posiekana
•	2 ząbki czosnku drobno posiekane
•	1 ogórek pokrojony w średnią kostkę
•	10 oliwek
•	1 mała papryka pokrojona w średnią kostkę
•	1 pomidor pokrojony w średnią kostkę
•	100 ml przecieru pomidorowego
•	1 łyżka posiekanych liści mięty
•	1 łyżka posiekanych liści kolendry
•	1 limonka
•	1 łyżeczka mielonego kuminu
•	mielone chili (według uznania)
•	mąka pszenna
•	oliwa
Wykonanie:
1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać ogórka, pomidora, sok z połowy limonki, posiekana miętę i kolendrę.
3. Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej oliwie aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.
Smacznego!
Tagi
				
				
			
		
















