Dwa kroki do pięknej skóry z HEMP CARE



Prosta, skromna roślina Hemp (konopia) zawiera cenny olej – prawdziwy eliksir młodości, który we właściwy sposób zadba o Twoją skórę. To magiczny olej o dobrze znanej charakterystyce i wyjątkowych rezultatach pielęgnacyjnych. Bogaty w witaminy E, B1 i B2, jak również w Omega 3 i Omega 6 nawilża, działa odżywczo i antyoksydacyjnie. Dodatkowo wyszukany zapach kosmetyków pobudzi zmysły najbardziej wymagających. Podaruj swojej skórze to, co najlepsze!

ZŁUSZCZAJĄCY PEELING DO TWARZY I CIAŁA Z ORGANICZNYM WŁOSKIM OLEJEM KONOPNYM

Peeling do twarzy i ciała Hemp Care to idealny zabieg dla odnowy naskórka z kombinacją łagodnych i naturalnych substancji złuszczających, które zostały pozyskane z jojoby oraz polinezyjskiego drzewa tamanu. Zawarte w peelingu składniki sprawiają, że skóra po użyciu jest miękka, nawilżona i natłuszczona oraz ma promienny i zdrowy wygląd. W celu osiągnięcia najlepszych rezultatów, polecany do regularnej pielęgnacji jeden lub dwa razy w tygodniu.

Cena: 119,90 PLN (250 ml)




SUCHY OLEJEK DO CIAŁA Z ORGANICZNYM WŁOSKIM OLEJEM KONOPNYM

To wyjątkowe połączenie organicznych składników: Włoskiego Oleju Konopnego i Oleju Migdałowego. Zawarte w jednej formule niosą skórze miękkość i jedwabistość, bez pozostawiania tłustej warstwy. Olejek bardzo szybko się wchłania, pozostawiając na skórze delikatny zapach.

SUCHY OLEJEK DO CIAŁA

Z ORGANICZNYM WŁOSKIM OLEJEM KONOPNYM to prawdziwe źródło młodości poprawiające jakość i wzmacniające skórę – szczególnie suchą – pozostawiając ją świetlistą, aksamitną, bez tłustej warstwy.

Cena: ok. 149,90 zł (100ml)

Kosmetyki HEMP CARE dostępne są w wybranych aptekach online, drogerii internetowej Superpharm, drogeriach stacjonarnych Kontigo oraz w sklepie firmowym sklep.ansconcept.pl

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ