Amrit Oriental Food- uczta dla podniebienia… i dla duszy!



Czy wiesz, że w środku zimy możesz wyruszyć w podróż do świata niepowtarzalnych smaków kuchni Bliskiego Wschodu okraszonej wspaniałą muzyką i nastrojem? Wszystko to znajdziesz w sieci restauracji Amrit Oriental Food i Amrit Express!

Zimowa aura sprawia, że każdy z nas tęskni za wakacjami – czasem beztroski, słońca i odkrywania nowych kulinarnych smaków. Na szczęście jest sposób na to, by wspomnienia z letnich wojaży wróciły że zdwojoną siłą. Aby osiągnąć ten efekt nie trzeba prosić szefa o urlop, kupować biletów czy pakować walizek. Wystarczy zabrać rodzinę lub przyjaciół do jednej z restauracji Amrit Oriental Food!

Pierwsza restauracja Amrit Oriental Food powstała w 2007 roku. Jej założyciele pragnęli stworzyć na mapie Warszawy miejsce, gdzie goście nie tylko mogliby spróbować orientalnej kuchni, ale też poznać kulturę tego regionu świata, a może przywołać wspomnienia z egzotycznych wakacji.

Dlatego nazwa restauracji jest nieprzypadkowa – Amrit bowiem to nazwa starożytnego syryjskiego miasta, którego skarby kultury zachwycają po dziś dzień. Podziw dla syryjskiej kultury pomagają odnaleźć wysmakowane wnętrza restauracji Amrit Oriental Food oraz pełna kunsztu muzyka, która towarzyszy nam tuż po przekroczeniu progu lokalu.

Przede wszystkim jednak to za sprawą oryginalnej bliskowschodniej kuchni restauracje Amrit Oriental Food zyskują wciąż rosnącą rzeszę wielbicieli. W karcie lokali znajdziemy bowiem zarówno lekkie sałatki, dania wegetariańskie, rybne, pyszne przystawki jak i niepowtarzalne dania obiadowe.




Warto również wspomnieć, że Amrit Oriental Food ma swoją markę wybornych słodyczy – Amrit Sweet. Oryginalne przepisy, naturalne składniki i starannie wykonane, ręczne dekoracje czynią z nich prawdziwe małe dzieła sztuki! Restauracje Amrit Oriental Food znane są także z ciekawych akcji promocyjnych i organizacji inspirujących wydarzeń.

To wszystko sprawia, że każdy wypad do Amrit Oriental Food i Amrit Express oznacza niesamowitą kulinarną przygodę, którą z pewnością jeszcze nie raz będziemy chcieli powtórzyć!

Więcej informacji o smacznej kuchni na amrit.pl

Joanna Bielas

Mikroflora w jamie ustnej – mały ekosystem, wielkie znaczenie

Kiedy myślimy o mikroflorze, zwykle mamy na myśli jelita. Tymczasem równie złożony i ważny ekosystem mikroorganizmów funkcjonuje w naszej jamie…
CZYTAJ

Rola roweru i transportu publicznego w dążeniu do neutralności klimatycznej – Światowy Dzień Roweru 2025

Z okazji Światowego Dnia Roweru, obchodzonego 3 czerwca, warto przypomnieć o licznych korzyściach płynących z jazdy na rowerze. Raport Europejskiej…
CZYTAJ

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę mikrobioty jelitowej w utrzymaniu zdrowia człowieka. Ten złożony…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego, czy są to poszerzone, sine żyły na nogach,…
CZYTAJ

Moda czy zdrowie? Jak mądrze wybielać zęby i dbać o piękny uśmiech w sezonie weselno-komunijnym i nie tylko

Śnieżnobiały uśmiech staje się modny i szczególnie pożądany w okresie ślubno-komunijnym. Coraz więcej osób, przygotowując się do ważnych uroczystości, uwzględnia…
CZYTAJ

Wiosenny niezbędnik na piknik i grilla

Wiosna i lato to czas, gdy gotowanie przenosi się na świeże powietrze. Grill w ogrodzie, piknik w parku, a może…
CZYTAJ

Wiosenny grill bez stresu – wszystko gotowe, zanim przyjdą goście

Są takie dni, kiedy wszystko toczy się we własnym tempie. Stół ustawiony gdzieś w ogrodzie, w powietrzu unosi się zapach…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy LUX MED, przypomina o roli tego niewielkiego, ale…
CZYTAJ

Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej 2025: Harmonia z naturą i zrównoważony rozwój

22 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej, ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 2000 roku, aby upamiętnić przyjęcie Konwencji o…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto przypomnieć, jak poważne konsekwencje dla zdrowia niesie nadmierna…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co otwiera drzwi dla chorób autoimmunologicznych, alergii, przewlekłych zapaleń,…
CZYTAJ

Ciche zagrożenie, które można opanować. 17 maja obchodzimy Światowy Dzień Nadciśnienia Tętniczego

Nadciśnienie tętnicze nazywane jest „cichym zabójcą” - przez długie lata może bowiem nie dawać objawów, a nieleczone prowadzi do poważnych…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego,…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co…
CZYTAJ