Odkryj sekret długowieczności Japończyków



Japończycy znani są w świecie ze swojej długowieczności. Przeciętny mieszkaniec tego kraju żyje aż 86 lat ciesząc się przy tym doskonałym zdrowiem. Często mieszkańcu kraju kwitnącej wiśni wyglądają kilka, a nawet kilkanaście lat młodziej niż wskazują na to ich metryki. Jak to możliwe? Okazuje się, że jednym z sekretów ich długowieczności jest niezwykła herbata z gatunku Gyokuro.

Zalety picia herbaty z liści Gyokuro

Herbata Gyokuro jest napojem spożywanym od wieków na terenie całej Japonii jako eliksir długowieczności. Jej atutem jest wysoka zawartość katechin, które są jednymi z najsilniejszych, pośród naturalnych antyoksydantów. Liczne badania naukowe dowodzą, iż Gyokuro Green Tea wykazuje działanie przeciwstarzeniowe – neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się organizmu. Ponadto oczyszcza ciało z nagromadzonych toksyn, wspomaga pracę układu pokarmowego oraz wspiera przemianę materii.

Napar z herbaty Gyokuro podobnie jak kawa dodaje energii, nie powoduje jednak przy tym drastycznego wzrostu ciśnienia krwi, dzięki czemu jest idealna dla osób zmagających się z chorobami sercowo-naczyniowymi. Co więcej, herbata ta doskonale nawadnia organizm. W przeciwieństwie do kolorowych napojów, zaleca się ją również w diecie dzieci, osób starszych, diabetyków i odchudzających się, gdyż naturalnie nie zawiera kalorii ani cukru.

Jak powstaje herbata Gyokuro?

Do produkcji tego gatunku herbaty wykorzystuje się jedynie specjalnie suszone liście, które nie zostały poddane procesowi fermentacji, dzięki czemu zachowują maksimum swoich cennych właściwości antyoksydacyjnych. Nie bez znaczenia jest także sposób parzenia – taki, który nie pozbawi naparu cennych właściwosci i równocześnie pozwoli zachować pełen bukiet smaku i aromatu. Znaczenie ma tu niemal każdy element – temperatura wody podczas procesu parzenia, jego długość i głębokość oraz rodzaj zastosowanej wody. Tylko dbając o te wszystkie szczegóły możemy uzyskać herbatę idealną – pełną smaku i właściwości prozdrowotnych.

Tak przygotowywana jest właśnie herbata SOTI Natural – pierwsza na polskim rynku prawdziwa herbata w butelce, bez dodatku cukru, słodzików czy konserwantów. Każda jej porcja parzona jest przez 50 minut, w oparciu o aż 15 różnych parametrów parzenia.




SOTI NATURAL – SEKRET ZDROWIA JAPOŃCZYKÓW

Herbata zielona firmy SOTI Natural jest niezwykła pod wieloma względami. To gatunek zdecydowanie odbiegający jakością od znanych nam, tradycyjnych herbat, które produkowane są z pyłu herbacianego (czyli odpadów po produkcji wyższej jakości mieszanek!) lub z dodatkiem chemicznych ulepszaczy. Herbata SOTI Natural wyróżnia się tym, iż pozyskiwana jest jedynie z liści Gyokuro, które zawierają aż cztery razy więcej katechin, antyoksydantów i przeciwutleniaczy w porównaniu z innymi gatunkami. Istna rewolucja!

Spróbuj wyjątkowej herbaty Gyokuro Green Tea i odkryj jej dobroczynne działanie. Wygodna forma napoju w butelce pozwala na zabranie herbaty w dowolne miejsce i cieszenie się jej smakiem wszędzie tam, gdzie masz ochotę na pyszną, zdrową herbatę. Dostępna w Makro, Auchan, Carrefour, Piotr i Paweł, Hebe, na stacjach BP i Orlen.

SOTI Natural kupisz w cenie ok. 5-6 zł.
Więcej na: sotinatural.com

Rola roweru i transportu publicznego w dążeniu do neutralności klimatycznej – Światowy Dzień Roweru 2025

Z okazji Światowego Dnia Roweru, obchodzonego 3 czerwca, warto przypomnieć o licznych korzyściach płynących z jazdy na rowerze. Raport Europejskiej…
CZYTAJ

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę mikrobioty jelitowej w utrzymaniu zdrowia człowieka. Ten złożony…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego, czy są to poszerzone, sine żyły na nogach,…
CZYTAJ

Moda czy zdrowie? Jak mądrze wybielać zęby i dbać o piękny uśmiech w sezonie weselno-komunijnym i nie tylko

Śnieżnobiały uśmiech staje się modny i szczególnie pożądany w okresie ślubno-komunijnym. Coraz więcej osób, przygotowując się do ważnych uroczystości, uwzględnia…
CZYTAJ

Wiosenny niezbędnik na piknik i grilla

Wiosna i lato to czas, gdy gotowanie przenosi się na świeże powietrze. Grill w ogrodzie, piknik w parku, a może…
CZYTAJ

Wiosenny grill bez stresu – wszystko gotowe, zanim przyjdą goście

Są takie dni, kiedy wszystko toczy się we własnym tempie. Stół ustawiony gdzieś w ogrodzie, w powietrzu unosi się zapach…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy LUX MED, przypomina o roli tego niewielkiego, ale…
CZYTAJ

Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej 2025: Harmonia z naturą i zrównoważony rozwój

22 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej, ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 2000 roku, aby upamiętnić przyjęcie Konwencji o…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto przypomnieć, jak poważne konsekwencje dla zdrowia niesie nadmierna…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co otwiera drzwi dla chorób autoimmunologicznych, alergii, przewlekłych zapaleń,…
CZYTAJ

Ciche zagrożenie, które można opanować. 17 maja obchodzimy Światowy Dzień Nadciśnienia Tętniczego

Nadciśnienie tętnicze nazywane jest „cichym zabójcą” - przez długie lata może bowiem nie dawać objawów, a nieleczone prowadzi do poważnych…
CZYTAJ

Pielęgnacja skóry po zimie – czego naprawdę potrzebuje Twoja cera?

Zima, choć piękna i pełna uroku, potrafi być bezlitosna dla naszej skóry. Mróz, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach mogą…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego,…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co…
CZYTAJ