Shake mleczno-kawowy z kokosową nutą. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Shake mleczno-kawowy z kokosową nutą. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki:(na 4 porcje)
– mleko Ekologiczne BIO od OSM Piątnica” 500ml
– kawa rozpuszczalna 3 łyżki
– cukier brązowy 3 łyżeczki
– czekolada gorzka ½ tabliczki
– wiórki kokosowe 2 łyżki
– dojrzały banan 2 średnie sztuki
– lód 5-6 kostek
Wykonanie:
Odlać do garnka 150ml mleka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier brązowy, połamaną czekoladę, wiórki kokosowe i całość zagotować, często mieszając. Przestudzić, dodać pokrojonego banana, lód i pozostałe zimne mleko. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek i udekorować pokrojonymi orzechami nerkowca oraz płatkami lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego !