Odżywka Kumazu – innowacja w pielęgnacji włosów!



Marka Kumazu przedstawia kosmetyk najnowszej generacji – inspirowany naturą, po raz pierwszy tak odważnie łączący moc dobroczynnych składników. Efekt to siła i blask, obok których nie sposób przejść obojętnie!

Lśniące, zdrowe włosy to marzenie każdej kobiety. Może się ono spełnić dzięki nowości od Kumazu – ekskluzywnej odżywce. Sekret kosmetyku tkwi w unikatowym połączeniu pięciu składników, które działając szerokopasmowo, potrafią konkurować z rezultatami profesjonalnych, kosztownych zabiegów.

1. Ekstrakt glicerynowodny z żółtka jaja

Czy zastanawiałaś się, dlaczego nasze babcie dbały o swoje włosy wcierając w nie akurat żółtko jaja? Produkt ten zbudowany jest z łatwo przyswajalnego białka oraz mikro- i makroelementów, których wpływ na kondycję włosów i skóry jest ogromny. Idąc tym tropem w odżywce Kumazu wykorzystano składnik najnowszej generacji – ekstrakt glicerynowodny, zawierający kompleks niezbędnych aminokwasów, które niczym cegiełki odbudowują strukturę nawet bardzo zniszczonych włosów.

2. Olejki z pestek owoców

Pestki truskawek, malin czy czarnej porzeczki kryją w sobie zaklęty skarb – olejki zawierające witaminy A, D, E oraz kwasy omega w większych dawkach niż popularny olejek arganowy. Ultralekka formuła olejków pozyskiwnych z pestek owoców ma zbawienny wpływ na włosy przesuszone, rozdwajające się i niezdyscyplinowane.

3. Jedwab hydrolizowany

Miekkie, puszyste w dotyku włosy to oznaka ich doskonałej kondycji. By osiągnąć ten cel w odżywce Kumazu wykorzystano specjalny składnik o innowacyjnej formule, który dzięki zawartości unikalnego kompleksu aminokwasów przywraca włosom wyjątkową gładkość i miękkość. Efekt jak z salonu gwarantowany już po pierwszym użyciu!




4. Betaina

Wzmożone wypadanie włosów to problem dotykający zarówno kobiety jak i mężczyzn, bez względu na wiek. Przyczyny tego zjawiska są złożone, dlatego by mu zapobiec, warto sięgnąć po odżywkę Kumazu zawierającą betainę – pochodną aminokwasu glicyny stanowiącą znakomity aktywator wzrostu włosów. To idealna regeneracja na wiosnę!

5. Karaganian – naturalny silikon z alg

Kilka lat temu syntetyczny silikon był masowo stosowany w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Do czasu, gdy odkryto, że obciąża on pasma szczelnie je pokrywając i blokując dostęp powietrza. Nie musimy jednak bać się naturalnych silikonów – takich jak karaganian. Pozyskiwany z alg, skutecznie niweluje łamliwość włosów, poprawia sprężystość i zwiększa ich objętość bez skutków ubocznych!

Odżywka marki Kumazu to profesjonalna odpowiedź na wszelkie problemy z włosami. Regularnie stosowana przywraca im witalność i blask. Wizyta u trychologa? Może jeszcze poczekać!

Produkt dostępny na www.kumazu.pl

Joanna Bielas

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ