Kumazu – idealne dla mężczyzn!



Który facet nie marzy o bujnej i gęstej czuprynie? Niestety, nie każdy mężczyzna został pod tym względem hojnie wyposażony przez naturę. Właśnie dlatego marka Kumazu stworzyła specjalną linię pielęgnacyjną dla mężczyzn!

Faceci mogą udawać przed nami (i przed swoimi kolegami!), że wcale nie przejmują się swoim wyglądem, że nie potrzebują całej półki kosmetyków, a stanie przed lustrem jest niemęskie. Jeśli jednak mowa o włosach, panowie potrafią całkowicie zmienić front: gdy pojawiają się problemy, takie jak choćby łupież, zaczynają nerwowo rozglądać się pomiędzy półkami w drogerii, a na widok przerzedzającej się czupryny dosłownie wpadają w panikę! Aby zatem oszczędzić naszym mężczyznom nerwów, lepiej od razu podsunąć im produkty marki Kumazu ze specjalnej linii stworzonej z myślą o facetach.

Kreując linię specjalistycznych, profesjonalnych kosmetyków, Kumazu postanowiło rozprawić się z najważniejszymi problemami męskiej czupryny: osłabionymi, wypadającymi włosami czy łupieżem. Siłą preparatów tej polskiej marki jest wysoka skuteczność połączona z delikatnością pielęgnacji.

Jak to działa?

Produkty Kumazu to prawdziwa skarbnica naturalnych składników, takich jak: wyciągi z pokrzywy, skrzypu, tataraku i czarnej rzepy, które oczyszczają skórę głowy i skutecznie zapobiegają wypadaniu włosów.

Z kolei inne składniki kosmetyków Kumazu: ekstrakty z żeń-szenia i imbiru wzmacniają pasma, nadając im siłę i witalność. Najważniejsze jednak, że naturalne składniki występują w czystej postaci – bez parabenów, silikonu, sztucznych zapachów czy barwników!




Wielką zaletą linii Kumazu dla mężczyzn jest również skoncentrowana formuła. Dzięki temu panowie, którzy chcą znów cieszyć się bujną fryzurą, nie są skazani na stosowanie niezliczonej ilości preparatów; wystarczy jedynie szampon oraz eliksir, który można stosować pokażdym myciu, lub według potrzeb.

Dzięki sile ziół i roślin zamkniętych w kosmetykach marki Kumazu – naturalnych, stosowanych od pokoleń składników – panowie mogą zapomnieć o tym, że kiedykolwiek nie byli dumni ze swej fryzury!

Produktów szukajcie na www.kumazu.pl

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ