Zdążyć przed latem… Przygotowanie ciała do sezonu bikini



Zdążyć przed latem… Przygotowanie ciała do sezonu bikini

Lato zbliża się wielkimi krokami, a Ty zastanawiasz się jak w szybki sposób poprawić sylwetkę i jędrność swojej skóry? Skup się na uatrakcyjnieniu wyglądu okolic bikini i zadbaj o nią nim po raz pierwszy założysz strój kąpielowy. W efekcie będąc na plaży poczujesz się pewniej i bardziej seksownie. Radzimy jak ekspresowo przygotować figurę na wakacje dzięki zabiegom medycyny estetycznej.

Atrakcyjny wygląd sfery bikini jest dla każdej z nas bardzo istotny. To od dbałości o nią w dużej mierze zależy nasz komfort oraz ponętność. Jest to tym bardziej ważne w okresie lata, gdy osłonięte jedynie skąpym kostiumem, spędzamy czas aktywnie i nad wodą. Dzięki nieinwazyjnym zabiegom medycyny estetycznej osiągniemy efekty w tych obszarach ciała, na których nam najbardziej zależy. Zdradzamy zalety kuracji!

Redukcja wybranej partii

-Zabiegi redukujące obwód ciała i cellulit bazujące na medycznych systemach laserowych pozwalają usunąć tkankę tłuszczową w miejscach, w których chcemy. Jest to istotne dla tych osób, które zmagają się z nieestetycznym nagromadzeniem się tkanki tłuszczowej w poszczególnych partiach ciała – na boczkach, plecach, udach czy brzuchu. – Zabieg VelaShape™III dzięki wysokim parametrom bezpieczeństwa oraz zróżnicowanej wielkości końcówek aplikatora (Vsmooth i VContour) może być przeprowadzany na wszystkich obszarach ciała, także na tak delikatnych jak podbródek. Aparat umożliwia selektywne działanie dzięki czemu może redukować tkankę w wybranych partiach – tłumaczy Urszula Sztwiertnia, konsultant medyczny firmy Shar-Pol specjalizującej się w nowoczesnych systemach dla medycyny estetycznej.



Szybkie rezultaty i bez efektu „jo-jo”

-Kuracje z wykorzystaniem najbardziej innowacyjnych technologii pozwalają nie tylko na selektywne działanie, lecz też na osiągnięcie szybkich i trwałych efektów. – Dzięki zastosowaniu w aparacie VelaShape™III generatora prądu RF o mocy aż 150W wykonanego w unikalnej technologii-, uniezależniono wynik zabiegu od osobniczych cech pacjenta.

Ponadto w urządzeniu pierwszy raz na świecie zastosowano inteligentny system SmartRF™ dzięki, któremu emitowana energia jest dopasowana do impedancji tkanki pacjenta. Zabieg z wykorzystaniem aparatu opiera się na podgrzaniu tkanki tłuszczowej w całym przekroju do temperatury 450C i utrzymaniu jej przez co najmniej 16 minut. Procedura „Stacking Mode” prowadzi to do trwałego niszczenia komórek tłuszczowych, a efekty są widoczne u 97% pacjentów już po pierwszym zabiegu. Mechaniczna manipulacja tkanką zapewnia stymulację drenażu limfatycznego, wzmagając aktywność fibroblastów odpowiedzialnych za jędrność. Uelastyczniona tkanka łączna w praktyce oznacza likwidację cellulitu – uzupełnia Urszula Sztwiertnia.

Uzyskany efekt podczas badania pozwala na redukcję 1,5 – 2 cm tkanki po pierwszym zabiegu.

Bezpieczeństwo potwierdzone badaniami

Zabiegi laserowe tego typu są doskonałą alternatywą dla zabiegów chirurgicznych i głodzenia się. Pozwalają pozbyć się mankamentów figury bez nadmiernej ingerencji w swoje ciało czy suplementów diety, których skład i działanie nie są unormowane prawnie. VelaShape™III gwarantuje, że zabieg jest bezbolesny nawet dla osób źle tolerujących podobne techniki. Co więcej, efekty zabiegu i jego bezpieczeństwo zostały potwierdzone opublikowanymi badaniami klinicznymi. VelaShape™III otrzymała nagrodę za najlepszy aparat do redukcji obwodu w roku 2013.

W celu osiągnięcia wymarzonej sylwetki i poprawy atrakcyjności sfery bikini warto jednocześnie uskuteczniać dietę, ćwiczenia oraz zadbać o depilację.

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ