Spaghetti z owocami morza
												Połączenie makaronu oraz owoców morza to danie, które będzie smakowało nawet tym najbardziej wybrednym gościom. Dodatkowo sprawdza się jeśli masz mało czasu i musisz przygotować coś pysznego. Zobaczcie jak w max 20 minut można zrobić efektowną kolacje.
Spaghetti z małżami
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g
 - Małe małże – ok. 300 g
 - Czosnek – 2 ząbki
 - Przecier pomidorowy – ok. 300 ml
 - Cebula – 1 szt.
 - Posiekana natka pietruszki
 - Oliwa
 - Sól, pieprz
 
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnie dajemy kilka kropel oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, małże oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dusimy około 5 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g
 - Krewetki – ok. 500 g
 - Masło – 2 łyżki
 - Posiekana natka pietruszki
 - Czosnek – 3 ząbki
 - Sok z cytryny
 - Białe wino – ok. 75 ml
 - Sól i pieprz
 
- Wykonanie:
 
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, po czym dodajemy natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek, po chwili dokładamy krewetki i smażymy około 4 minut. Wlewamy trochę soku z cytryny i białe wino. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tagi
				
				
			
		
















