Portobello nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i cukinią

Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak. Oto cechy wyróżniające regionalny przysmak – Kiszkę Ziemniaczaną firmy Gzella.
Produkt ten idealnie sprawdzi się w karnawałowym menu, ponieważ można go przyrządzić na wiele sposobów. W piekarniku, na patelni czy w garnuszku zawsze smak jest wyśmienity. Oto kilka nietuzinkowych propozycji, które zaskoczą twoich gości.
Składniki:
– Kiszka Ziemniaczana Gzella 1 opak.
– pieczarki portobello 10 dużych sztuk
– cukinia starta na grubej tarce 2 szklanki
– żółty ser starty na tarce ˝ szklanki
– papryczka chili posiekana 1 sztuka
– tymianek 2 łyżki
– natka pietruszki 1/2szklanki
– pieprz czarny i sól do smaku
– rukola
Wykonanie:
Z Kiszki zdjąć osłonkę i rozgniatać ją widelcem, dodać startą cukinię odciśniętą z wody, posiekane ogonki pieczarek, chili, żółty ser i posiekane zioła.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać wszystkie składniki. Farszem napełnić kapelusze portobello. Zapiekać w piekarniku przez 40 minut nagrzanym do 180°C.
Podawać na ciepło ze świeżą rukolą lub ulubionym sosem.
Smacznego!
Tagi
