Dieta jogurtowa – idealna przed urlopem
Można by pomyslec że Dieta jogurtowa wydaje się nudna i monotonna. Na szczęście przy stosowaniu diety jogurtowej dopuszcza też inne, zróżnicowane pokarmy, które są przede wszytski zdrowe i dająuczucie sytości.
Okres trwania Diety jogurtowej to dwa tygodnie, w tym okresie możemy zrzucić nawet do sześciu kilogramów! Sprawdzi się więc przed wyjazdem na urlop lub ważną imprezą, jak wesele, na której zależy nam aby wyglądać olśniewająco.Zaletą tej diety jest to że nie trzeba sie głodzic.Dieta jogurtowa pozwala jedzenie lekkich posiłków, w których skład wchodzą jogurty lub kefiry zarówno te naturalne naturalne jak i owocowe. Oprócz jogurtów spożywamy mięso, warzywa, owoce, musli, jajka.
Zalety diety jogurtowej
Jogruty zawierają liczne żywe kultury bakterii, które działają bardzo korzystnie na przewód pokarmowy. Niestety nie we wszystkich jogurtach znajdują się dobroczynne bakterie, dlatego zalecamu by uwaznie czytac skład produktu, kilka pozytywnych wartości jogurtów wpływających na nasz organizm:
– Oczyszczają organizm z toksyn;
– Dostarczają wartościowego i lekkostrawnego białka;
– Dostarczają wapń, fosfor, niacyny, witaminy A, B1, B2,
– Spożywanie jogurtów nie wymaga głodzenia się
Dieta jogurtowa – MENU:
Na śniadanie: grejpfrut, kromka pełnoziarnistego pieczywa z dżemem, szklanka jogurtu śliwkowego.
Na obiad: kawałek piersi z kurczaka przyrządzonej bez tłuszczu lub z niewielką ilością oliwy lub oleju, gotowane warzywa: dwa małe ziemniaki, kawałek kalafiora lub porcja szpinaku, szklanka jogurtu naturalnego;
Na kolacje: twarożek ze szczypiorkiem podawany z warzywami lub szklanka jogurtu i owoce: banan, kiwi, pół pomarańczy.