Dieta 3 dniowa.



Jesli chodzi o diete 3 dniową to maksymalną liczba kilogramów jaką możemy zgubic to około 5 kilogramów. Więcej mogłoby byc szkodliwe i niebezpieczne dla naszego zdrowia.

Jeśli ktoś planuje zrzucic więcej kilogramówto napewno ta dieta mu w tym nie pomoże. Jest to dieta by módz pozbyc się kilku zbędnych kilogramów w dośc krótkim czasie np. przed ważną dla nas uroczystością.

Poniżej przedstawiamy menu diety 3 dniowej.

Dzień 1 Diety 3 dniowej

Na śniadanie zjedzmy:  kawa z mlekiem lub herbata gorzka, 1/2 pomarańcza lub sok pomarańczowy, 1grzanka lub tost

Na obiad zjedzmy: około 90 gramów białego mięsa najlepiej piersi z kurczaka, do tego dodajmy gotowaną marchewkę może byc z groszkiem zielonym.

Na deser podwieczorek zjedzmy: 3 gałki lodów waniljowych

Dzień 2 Diety 3 dniowej

Na śniadanie: kawa z mlekiem lub herbata , jedno jajko na mięko, jedna grzanka lub tost

Na obiad: 2 kawałki wołowiny, do tego możemy dodac sałatę zieloną lub brokuły lub gotowaną marchewkę z groszkiem

Na deser podwieczorek: jeden banan, lub jedną gruszkę możemy też sobie pozwolic na lody waniljowe.

Dzień 3 diety 3 dniowej

Na śniadanie: kawa z mlekiem  lub herbata gorzka,tost, jabłko lub gruszka, twarożek ze szczypiorkiem

Na obiad: ryba (filet lub tusza) gotowana marchewka możemy dodac też kalafior lub brokuły.1

Na deser podwieczorek: lody waniliowe,jeden banan i jedno jabłko

Przy diecie nie zapominajmy o wypijaniu około 1,5 litra wody niegazowanej dziennie.

Pamietajmy aby dieta 3 dniowa była dietą 3 dniową a nie odbywała się w dłuższym terminie.

Jeśli chodzi o dietę 3 dniową jest ona dosyc restrykcyjna i stosowanie jej przez dłużej niż 3 dni może byc szkodliwe dla naszego zdrowia. Także przy stosowaniu tej diety prosimu o przestrzeganiu tych 3 dni i nie stosowanie jej w dłuższym terminie.



Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ