Aksamitna skóra!!!



Połączenie doskonałe: mleko i miód

Mleko i miód to para, której zbawienne działanie dla naszej skóry, znane jest od dawna. Składniki te są źródłem cennych cukrów, soli mineralnych, witamin i białka, dlatego tak często wykorzystuje się je w kosmetykach pielęgnacyjnych. Również marka Gehwol postawiła na to sprawdzone zestawienie. Aksamitna Skóra to nowy krem o delikatnej konsystencji, który pięknie pachnie, ale przede wszystkim sprawia, że nasza skóra staje się gładka, nawilżona, jędrna i aksamitna w dotyku.

Aksamitna skóra – Miód

To bogactwo cukrów prostych, enzymów, mikroelementów, witamin z grupy B, także kwasów organicznych. Szczególnie polecany jest dla skóry wrażliwej, suchej i popękanej. Dzięki swoim właściwościom doskonale koi, regeneruje oraz nawilża.

Aksamitna skóra – Mleko

Bogate jest w białko, tłuszcze, składniki mineralne (wapń, fosfor, potas) i witaminy A, D, E oraz proteiny, które chronią i odżywiają. Mleko dodatkowo wygładza, przywraca skórze naturalny lśniący kolor oraz wzmacnia naskórek.



Aksamitna skóra

Miód i mleko zostały połączone w wyjątkowo delikatnym kremie Gehwol Aksamitna Skóra, który zapewnia naszym stopom delikatną pielęgnację. Dzięki regularnemu stosowaniu skóra staje się miękka, nawilżona i elastyczna.

Dodatkowo krem pięknie pachnie i szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Możemy więc, stosować go codziennie: rano i wieczorem. Zawiera on również przyjazne dla skóry lipidy oraz odżywczy olejek z awokado. Składnikiem kremu jest także farnezol, uzyskany z olejku różanego, który ma działanie przeciwbakteryjne i dezodorujące.

Krem Gehwol Aksamitna Skóra do pielęgnacji stóp dostępny jest w aptekach i wybranych salonach kosmetycznych w cenie około 33 zł.

Modanaurode-GEHWOL_AKSAMITNA SKÓRA (2)

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ