Nowa odsłona ekologicznej linii Go For Nature w CCC



Zrównoważona produkcja, optymalizacja zużycia energii i wody, ekologiczne materiały – tak powstaje linia Go For Nature. CCC stawia kolejny krok w dobrym kierunku.

Przeglądając ofertę CCC, natrafiamy na produkty oznaczone specjalnymi etykietami. Leather Working Group oznacza, że dodatki wytworzono ze skór z ekologicznych garbarni, dochowujących najwyższej staranności w zakresie ochrony środowiska i wydajności w procesie produkcyjnym.

Znaczek Water Based PU wskazuje na użycie materiałów z recyklingu, biodegradowalnych, stworzonych zgodnie z zasadami ochrony środowiska. Produkty z takim certyfikatem nie zawierają szkodliwych substancji, surowców zwierzęcych. ani związków chemicznych. Do ich produkcji potrzeba niewiele wody i energii.

Podczas wytwarzania surowca do powietrza emitowana jest jedynie para wodna. Dzięki temu produkcja nie zanieczyszcza powietrza ani gleby. Oznaczenie Recycled plastic bottles świadczy o tym, że rzeczy wykonano z plastikowych butelek z recyklingu. Taka metoda jest mniej energochłonna, redukowana jest też emisja dwutlenku węgla.




Za sesję linii Go For Nature odpowiedzialny był berliński fotograf Dan Beleiu, który wcześniej pracował dla takich marek jak Loewe, czy Uterqüe oraz magazynów „Interview”, „Numéro”, czy chińskiego „Vogue’a”.

W linii damskiej pojawiły się buty na każdy sezon – od lakierowanych mokasynów do biura, przez weekendowe #sneakersy i trampki, po monochromatyczne botki na chłodniejsze dni. W kolekcji dla niego dominują #trapery, miękkie sneakersy albo buty sportowe w stylu retro. Równie uniwersalna jest oferta dziecięca z botkami #boho, traperami na wielkie wyprawy i wygodnymi sneakersami.

Linia Go For Nature jest dostępna w sklepach stacjonarnych CCC, na ccc.eu oraz w aplikacji.

Zdjęcia: Dan Beleiu
Modelki i modele: Betty, Evelina, Bilel, Alicja, Franek, Kaja, Piotr
Stylizacja: Michał Koszek
Makijaż: Wilson
Włosy: Piotr Wasiński
Scenografia: Anna Szczęsny
Marketing Director: Katarzyna Krawczyk / CCC
Art Director: Maria Mastalerz / CCC
Produkcja: Bartosz Majkowski / CCC
Dom produkcyjny: Papaya Films

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ