Święta o smaku bakalii HELIO!



Wigilia i święta Bożego Narodzenia wymagają od nas szczególnej oprawy… Magiczne dekoracje i unoszące się w powietrzu cudowne zapachy przygotowywanych w kuchni bakaliowych potraw tworzą wyjątkową atmosferę świąt, która udziela się wszystkim domownikom. Jedyne w swoim rodzaju orzechowe przysmaki, wypełnione makiem strucle i aromatyczny kompot z suszonych owoców… tak pachną święta o smaku bakalii HELIO! Święta pełne rodzinnej atmosfery, wspólnego kolędowania i biesiadowania przy stole pełnym smakowitych, bakaliowych wypieków…

By wyczarować tak niezwykły, magiczny klimat świąt, wystarczy masa kulinarnych inspiracji HELIO i świąteczne przeboje HELIO, które w szybkim tempie pomogą nam skomponować wyjątkowe, bo bakaliowe święta Bożego Narodzenia.

Masa makowa, owoce suszone, żurawina, morele i śliwki, orzechy laskowe, włoskie… Bogata kolekcja smakowitych, naturalnie zdrowych bakalii HELIO jest niezastąpiona nie tylko w codziennej diecie, ale też w okresie bożonarodzeniowym, gdyż zgodnie z tradycją dodajemy je do przeróżnych, świątecznych – bakaliowych specjałów.

Gotowe, bezglutenowe masy do ciast HELIO to sprawdzony przepis na pyszne makowce, strucle, gwiazdki i trufle z masy makowej, tarty makowe czy choinki… nawet te przyrządzane na ostatnią chwilę 😉 Z kolei orzechy i owoce suszone z gamy bez konserwantów HELIO Natura są gwarancją nie tylko udanych świątecznych wypieków, ale też ich obecność na świątecznym stole wróży dobrobyt i zdrowie przez cały kolejny rok. Nie można także zapomnieć o wigilijnym kompocie z owoców suszonych HELIO – z gruszek, śliwek, jabłek, moreli i daktyli, który dzięki swoim magicznym właściwościom sprawi, że wszyscy domownicy będą ze smakiem celebrować wspólne chwile przy suto zastawionym stole pełnym smakowitych bakaliowych potraw 🙂

Świąteczny niezbędnik HELIO

Oczekiwanie na święta nabierze smaku i barw, gdy w naszej kuchni zagoszczą świąteczne must have produkty HELIO, które pomogą nam w prosty, szybki, a efektowny sposób wyczarować wszystkie niezbędne, tradycyjne potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie:

MASA MAKOWA Z BAKALIAMI HELIO – wytwarzana jest według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z najwyższej jakości surowców. Gotowa do bezpośredniego spożycia masa do ciast HELIO NIE ZAWIERA konserwantów, glutenu i oleju palmowego.

Masa makowa HELIO jest naturalnie smaczna, odpowiednio słodka i aromatyczna oraz ma dobrze zbilansowane proporcje bakalii, rodzynek i skórki pomarańczowej, dlatego sprawdzi się we wszystkich bakaliowych wypiekach, a także w łazankach, kutiach i innych świątecznych potrawach.

Masa do ciast HELIO uhonorowana została licznymi prestiżowymi nagrodami, m.in. Złotymi Laurami Konsumenta, Medalami Europejskimi. Sygnowana jest też znakiem „Przekreślonego Kłosa”, bowiem ze względu na wyjątkowy skład bez konserwantów i glutenu – Masa makowa HELIO rekomendowana jest także dla osób z celiakią oraz na diecie bezglutenowej.




BAKALIE HELIO NATURA – to przede wszystkim niesiarkowane Morele i Śliwki suszone bez konserwantów, które wyróżniają się naturalnie ciemnym kolorem, bo nie zawierają dwutlenku siarki. Będą idealnym dodatkiem zarówno do ciast, jak dań wytrawnych, podobnie jak Żurawina suszona HELIO Natura, która będzie też wspaniałą, apetyczną dekoracją bożonarodzeniowych wypieków.

W przygotowaniu świątecznych przysmaków przydadzą się także EKO orzechy włoskie pochodzące z upraw ekologicznych oraz Prażone orzechy laskowe bez dodatku soli i tłuszczu, które nadadzą potrawom niepowtarzalny smak i doskonałą chrupkość, ale też będą doskonałym upominkiem dla ukochanej osoby. Według tradycji, podarowanie bliskiej osobie w święta owoców krzewu leszczyny, czyli orzechów laskowych – odczytywane jest jako… wyraz miłości.

OWOCE SUSZONE HELIO – to aromatyczna, najwyższej jakości mieszanka kompotowa skomponowana z gruszek, śliwek, jabłek, moreli i daktyli. Wyjątkowy smak, a także liczne walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzony na ich bazie tradycyjny wigilijny kompot z suszu idealnie podkreśli smak świątecznych potraw i wspomoże ich trawienie.

Święta pełne rodzinnej atmosfery, wspólnego kolędowania i biesiadowania przy stole to magiczny czas, który każdemu kojarzy się z wyjątkowymi, bakaliowymi wypiekami. By wyczarować niezwykły klimat świąt Bożego Narodzenia wystarczy zajrzeć na kanał HELIO – Bakaliowe Klimaty z masą kulinarnych inspiracji ze świątecznymi przebojami HELIO w roli głównej. Sprawdź, jak w prosty i szybki sposób przyrządzić smakowite trufle z masy makowej HELIO, tort makowy lub jedyną w swoim rodzaju choinkę makową, która będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu i z pewnością zachwyci wszystkich domowników!

Masa świątecznych inspiracji – tylko z bakaliami HELIO!

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie osób z ADHD. – Już przesunięcie zegara o…
CZYTAJ

Dzień Makaronu – czemu po makaronie chce nam się spać i co z tym zrobić? Radzi dietetyczka

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu – ulubionego dania wielu osób na całym świecie. Jednak wielu z nas po jego…
CZYTAJ

Europejska Federacja Periodontologii ujednoliciła standardy leczenia w Europie

Paradontoza to choroba, która dotyka coraz większej liczby osób. W Europie problemy z przyzębiem ma ponad 60% populacji[1], a w Polsce…
CZYTAJ

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS – rewolucja w prostowaniu suchych i mokrych włosów

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS to urządzenie, które redefiniuje codzienną stylizację włosów. Innowacyjna technologia prostowania za pomocą powietrza zapobiega nadmiernej ekspozycji…
CZYTAJ

Od krajowych strategii do lokalnych działań. Rolnictwo w obliczu zmian klimatu

Zmiany klimatu w coraz większym stopniu wpływają na rolnictwo – sektor, który z jednej strony odpowiada za bezpieczeństwo żywnościowe, a…
CZYTAJ

Bezpieczeństwo żywnościowe i klimat – wspólne wyzwania współczesnego świata

Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, to okazja do refleksji nad tym, jak powstaje żywność, jak z niej korzystamy i…
CZYTAJ

Od Polski po Danię: jak sieć Netto walczy z marnowaniem jedzenia

Na świecie marnuje się około jednej trzeciej wyprodukowanej żywności. W Unii Europejskiej ponad połowa tych strat powstaje w domach. W…
CZYTAJ

Dla urody i dla zdrowia – co warto wiedzieć o blefaroplastyce?

Ograniczone pole widzenia, zmęczenie oczu i bóle głowy to jedne z najbardziej dokuczliwych dolegliwości mało znanego problemu – opadających powiek.…
CZYTAJ

Domowy kisiel żurawinowy z malinami

Domowy kisiel w najlepszym wydaniu — kwaśna żurawina i słodkie maliny tworzą duet, który idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Ten…
CZYTAJ

Pokolenie Z a kryzys zdrowia psychicznego: dlaczego młodzi Polacy odczuwają największy niepokój?

Coraz częściej w mediach oraz przestrzeni publicznej słowo dobrostan odmieniane jest przez wszystkie przypadki. To dobry znak, przede wszystkim dla…
CZYTAJ

SAD – choroba afektywna sezonowa (Seasonal Affective Disorder), czyli sezonowy spadek nastroju. Na czym polega i jak sobie z nim radzić?

Jesień i zima to dla wielu z nas trudniejszy czas. Krótszy dzień, mniejsza ilość światła słonecznego i zaburzony rytm dobowy…
CZYTAJ

Jak era cyfrowa wpływa na wzrok? Jak rozwijają się choroby oczu? Profilaktyka i leczenie chorób oczu z okazji Światowego Dnia Wzroku

Współczesny człowiek spędza średnio kilka godzin dziennie przed ekranami urządzeń elektronicznych, co prowadzi do nadmiernego obciążenia narządu wzroku, zaburzeń akomodacji…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie…
CZYTAJ

Pokolenie Z a kryzys zdrowia psychicznego: dlaczego młodzi Polacy odczuwają największy niepokój?

Coraz częściej w mediach oraz przestrzeni publicznej słowo dobrostan odmieniane jest przez…
CZYTAJ

SAD – choroba afektywna sezonowa (Seasonal Affective Disorder), czyli sezonowy spadek nastroju. Na czym polega i jak sobie z nim radzić?

Jesień i zima to dla wielu z nas trudniejszy czas. Krótszy dzień,…
CZYTAJ

Jak era cyfrowa wpływa na wzrok? Jak rozwijają się choroby oczu? Profilaktyka i leczenie chorób oczu z okazji Światowego Dnia Wzroku

Współczesny człowiek spędza średnio kilka godzin dziennie przed ekranami urządzeń elektronicznych, co…
CZYTAJ

Trening mózgu, a nie tylko ciała. Dlaczego tak trudno nam wytrwać w aktywności fizycznej?

„Od jutra zacznę biegać”. „Od poniedziałku siłownia”. „Od nowego roku zmiana nawyków”.…
CZYTAJ