Twaróg sernikowy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej



Nie istnieje domowe przyjęcie bez sernika. A że nie każda pani (albo pan) domu ma dzisiaj czas na żmudne przekręcanie sera przez maszynkę i ucieranie go, stworzono twaróg sernikowy Czarnocin. Gotowy do użycia od razu po wyjęciu z opakowania i smakujący jak tradycyjny twaróg naszej babci.

Twaróg sernikowy Czarnocin polecany jest wszystkim miłośnikom serowych wypieków. Specjalnie opracowana receptura oraz najwyższa jakość surowców sprawiają, że każde ciasto jest zawsze doskonałe, smaczne i puszyste. Stworzono go na bazie naturalnego sera twarogowego.
Doskonale spełnia funkcję rodzinnego opakowania serka śniadaniowego w wersji ekonomicznej.

Na opakowaniu znajdziemy sprawdzoną i polecaną propozycję przepisu na sernik, który uda się nawet niezbyt doświadczonym kucharzom.
Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji.

Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.

Twaróg sernikowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.




Do czego?

Do ciasta, na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania.

– Wartość odżywcza w 100 g produktu:
– Wartość energetyczna 134 kcal (560 kJ)
– Tłuszcz: 7,5 g
– W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
– Węglowodany: 5,6 g
– W tym cukry: 4,5 g
– Białko: 11,0 g
– Sól: 0,1 g
– Opakowanie: 1 kg (cena ok. 10,40 zł)

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ

Świetlista i opalona skóra jak po wakacjach: wszystko co powinnaś wiedzieć o opalaniu natryskowym

Letnia opalenizna od zawsze kojarzy się ze zdrowiem, energią i atrakcyjnym wyglądem. Jednak niestety promienie UV niosą ze sobą ryzyko…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz ze śniegiem, mróz i wieczna ciemność skutecznie zniechęcają…
CZYTAJ

Od profilaktyki po rehabilitację – 29 października obchodzimy Światowy Dzień Udaru Mózgu. Nie lekceważ pierwszych objawów

Z okazji Światowego Dnia Udaru Mózgu przypominamy, jak poważnym wyzwaniem zdrowotnym pozostaje ta choroba. Udar mózgu to jedna z najczęstszych…
CZYTAJ

Suszarko-lokówka Sencor SHS 9100RS – profesjonalna i bezpieczna stylizacja włosów dzięki technologii Coandy

Nowoczesna stylizacja włosów przestała być zarezerwowana wyłącznie dla salonów fryzjerskich. Dzięki suszarko-lokówce Sencor SHS 9100RS każda użytkowniczka może stworzyć zachwycającą…
CZYTAJ

Ekspertka ostrzega: choroby dziąseł rozwijają się po cichu. Jak je zatrzymać?

Krwawią przy szczotkowaniu, bolą przy dotyku, a oddech traci świeżość - to nie tylko drobne niedogodności, ale sygnały, że dziąsła…
CZYTAJ

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie osób z ADHD. – Już przesunięcie zegara o…
CZYTAJ

Dzień Makaronu – czemu po makaronie chce nam się spać i co z tym zrobić? Radzi dietetyczka

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu – ulubionego dania wielu osób na całym świecie. Jednak wielu z nas po jego…
CZYTAJ

Europejska Federacja Periodontologii ujednoliciła standardy leczenia w Europie

Paradontoza to choroba, która dotyka coraz większej liczby osób. W Europie problemy z przyzębiem ma ponad 60% populacji[1], a w Polsce…
CZYTAJ

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS – rewolucja w prostowaniu suchych i mokrych włosów

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS to urządzenie, które redefiniuje codzienną stylizację włosów. Innowacyjna technologia prostowania za pomocą powietrza zapobiega nadmiernej ekspozycji…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ

Plan B na kryzys: Joga i ćwiczenia w domu jako ratunek, gdy pogoda totalnie zniechęca

W sezonie jesienno-zimowym pogoda potrafi być największym wrogiem twojej regularności treningowej. Deszcz…
CZYTAJ

Od profilaktyki po rehabilitację – 29 października obchodzimy Światowy Dzień Udaru Mózgu. Nie lekceważ pierwszych objawów

Z okazji Światowego Dnia Udaru Mózgu przypominamy, jak poważnym wyzwaniem zdrowotnym pozostaje…
CZYTAJ

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie…
CZYTAJ

Pokolenie Z a kryzys zdrowia psychicznego: dlaczego młodzi Polacy odczuwają największy niepokój?

Coraz częściej w mediach oraz przestrzeni publicznej słowo dobrostan odmieniane jest przez…
CZYTAJ