Agnieszka Kaczorowska szczerze o swoim pomyśle na życie – „Przyjemne rzeczy, to dla mnie za mało”



Jesienna słota, krótkie dni i niskie temperatury powodują, że brakuje nam chęci do działania i jedyne, o czym marzymy to nie wychodzić z łóżka przez cały dzień. Co zrobić, aby złapać jesienną równowagę i nie dać się niesprzyjającej aurze? Zapytaliśmy Agnieszkę Kaczorowską – aktorkę, tancerkę, założycielkę szkoły tańca − kobietę, która codziennie żyje na najwyższych obrotach.

Redakcja: Jaka jest Twoja recepta na szczęście?

Agnieszka Kaczorowska: Moja recepta na szczęście jest bardzo prosta. Zawsze trzeba działać tak, aby połączyć przyjemne z pożytecznym. Zawodowo powinniśmy robić to co kochamy, wtedy praca staje się pasją, dzięki której można realizować cele i marzenia, otaczać się ludźmi którzy nam sprzyjają i zawsze znaleźć czas dla siebie i swoich najbliższych. Celebrować intymne chwile z najbliższą osobą i kochać siebie!

R: Jak znajdujesz czas, aby wywiązywać się ze wszystkich Twoich zobowiązań? Możesz nam zdra-dzić swoje sposoby?

A.K.: Najważniejsza jest dobra organizacja. Od dziecka robiłam kilka rzeczy jednocześnie, szkoła, treningi taneczne, praca na planie, dzięki czemu nauczyłam się znakomicie organizować swój czas. Teraz, kiedy prowadzę własny biznes – szkołę tańca – ta organizacja jest jeszcze ważniejsza.

Muszę mieć bardziej holistyczne podejście, bo odpowiadam nie tylko za siebie, ale także za moich pracowników i współpracowników. Działania muszę planować tak, aby nie wprowadzać chaosu. Nauczyłam się delegować obowiązki, współpracować z ludźmi i ufać moim współpracownikom. To ważne, szczególnie teraz kiedy jesień i smutna listopadowa pogoda powoduje, że nie mamy energii i zapału do pracy. Dlatego staram się łapać tę jesienną równowagę każdego dnia i zarażać nią innych.

R: Aktywnie działasz na wielu polach zawodowych, jesteś tancerką, aktorką, prezenterką, a nie-dawno otworzyłaś własną szkołę tańca – skąd bierzesz energię na to wszystko?

A.K.: To wszystko wynika z tego, że kocham to, co robię oraz realizuję cele, które sobie wyznaczam jeden po drugim. Mam duże wsparcie w najbliższych, o których także sama bardzo dbam. To sprawia, że w moim życiu panuje równowaga i życiowy balans. Potrafię stworzyć wyraźny podział czasu, na ten, w którym pracuję i w którym odpoczywam, i dbam o relacje z bliskimi.

R: Znajdujesz czas na odpoczynek?

A.K.: Oczywiście! To niezwykle ważne, żeby znaleźć na niego czas. Trzeba tak ułożyć codzienne zadania, żeby zaplanować także tę chwilę dla siebie. Może to być wieczorna relaksująca kąpiel, masaż w SPA, randka z ukochanym czy kubek pysznej kawy zbożowej i książka oraz ciepły kocyk. Polecam szczególnie to ostatnie, ja wybieram popularną kawę Inkę z dodatkiem magnezu − pysznie smakuje, a dodatkowo, dzięki zwiększonej ilości magnezu, zmniejsza uczucie zmęczenia 🙂

R: Twój codzienny nawał obowiązków powoduje, że żyjesz w ciągłym biegu. Możesz nam opowie-dzieć jak wygląda Twoje codzienne odżywianie? Czy dbasz o to, aby Twoja dieta była zbilansowa-na?

A.K.: Dieta, tak jak odpoczynek, to podstawa dobrego samopoczucia i efektywności podczas całego dnia. Dbam o to, aby była odpowiednio zbilansowana i pełnowartościowa. Unikam pustych, niezdrowych kalorii oraz fastfoodów. Staram się, aby w każdym posiłku znalazły się warzywa i zdrowe węglowodany. Nie zapominam też o błonniku, dlatego często piję Inkę właśnie z błonnikiem.

Oczywiście czasami mam też ochotę rozpieścić się odrobiną słodyczy (śmiech). Wtedy sięgam po czekoladę i nie odmawiam sobie takiej małej przyjemności − kubek pysznej Inki i coś słodkiego, to mój sposób na walkę z jesienną chandrą.




Zapraszamy do wykonania ulubionych przepisów Agnieszki Kaczorowskiej na rozgrzewające i dodające energię kawy.

1.Czekoladowy duet

Składniki:

• 2 łyżeczki Inki Magne
• 200 ml mleka
• 5 kostek czekolady mlecznej
• 5 kostek białej czekolady
• 1 łyżeczka soku z granatu
• 1 łyżka pestek granatu
• Bita śmietana

Przygotowanie

W rondelku zagotowujemy mleko. Gdy mleko będzie się ogrzewać, ścieramy na tarce o drobnych oczkach kostki białej i mlecznej czekolady. Dodajemy je do zagotowanego mleka i delikatnie mieszamy czekając aż się rozpuszczą. Tak przygotowanym czekoladowym mlekiem zalewamy dwie łyżeczki Inki Magne. Dodajemy łyżeczkę soku z granatu i energicznie mieszamy. Na wierzch kawy dodajemy bitą śmietanę i obsypujemy ją pestkami granatu.

2.Pyszność z pomarańczą

Składniki:

• 2 łyżeczki Inka Błonnik
• 150 ml mleka
• 2 łyżki sera mascarpone
• pół łyżeczki mielonego kardamonu
• pół łyżeczki mielonego imbiru
• 2 łyżeczki miodu
• skórka starta z pomarańczy

Przygotowanie:

Serek mascarpone z miodem energicznie zamieszaj w miseczce. Do gotowej masy dodaj mielony kardamon i imbir. Odstaw do lodówki. Zagotuj mleko i zalej nim dwie łyżeczki kawy Inka Błonnik. Gdy kawa będzie letnia, dodaj do niej zrobiony krem. Zmiksuj całość. Gotową kawę udekoruj na wierzchu startą skórką z pomarańczy.

3. Korzenna bajka

Składniki:

• 2 łyżeczki Inka Wapń i Witaminy
• 200 ml mleka migdałowego
• Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
• Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
• 1 łyżeczka kakao
• Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
• Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
• 2 pierniczki
• bita śmietana

Przygotowanie:

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

ZOBACZ TAKŻE

breath and enjoy 31 ride

I thought was a disgrace and a travesty. Baton Rouge became the latest city to be thrust Cheap NFL Jerseys…
CZYTAJ

Yank connolly bay of Bergeron’s line over send full

If you aren't a hard-core Rockies fan, you probably didn't notice. It wouldn't be surprising NFL NFL Jerseys 2017 Jerseys…
CZYTAJ

Injuries days off one a different dynamic

The search for pitching is never-ending. STARKVILLE – As is usual this time of year, the Mississippi Press Association Education…
CZYTAJ

eligible yet 3 Favre 1st

But Article V allows for such a gathering to be convened if two-thirds of the states pass Wholesale Jerseys resolutions…
CZYTAJ

commodity this area talented former

Winnipeg Jets 23. had 91 of the Jets' 154 rushing yards, 112 of which came the second half. … Newly…
CZYTAJ

Zadbaj o swoje oczy zimą!

Wielogodzinne oglądanie seriali na laptopie, długie czytanie ebooków na tablecie – tak często wyglądają nasze wolne dni, gdy zima za…
CZYTAJ

Rekonwalescencja po zabiegu laserem frakcyjnym

Laser frakcyjny jest jednym z najskuteczniejszych narzędzi wykorzystywanych przez medycynę estetyczną w walce z niedoskonałościami urody. Właśnie teraz trwa na…
CZYTAJ

Spaghetti z pulpetami Carmeli Soprano (Rodzina Soprano)-przepisy z filmów

Makaron w roli głównej czyli przepisy z filmów Makaron jako cichy bohater filmowy odegrał niebagatelną rolę. Pojawiał się w niemym…
CZYTAJ

Zamiast postanowień… noworoczny plan zdrowotny! LEKARZE RADZĄ

Spacer z przyjaciółką, schody zamiast windy, szybka samokontrola po prysznicu. Wykorzystując noworoczną motywację, warto do tematu troski o zdrowie podejść…
CZYTAJ

Zostaw Komentarz







ZDROWIE

VIEW ALL

Zadbaj o swoje oczy zimą!

Wielogodzinne oglądanie seriali na laptopie, długie czytanie ebooków na tablecie – tak często wyglądają nasze…
CZYTAJ

Zamiast postanowień… noworoczny plan zdrowotny! LEKARZE RADZĄ

Spacer z przyjaciółką, schody zamiast windy, szybka samokontrola po prysznicu. Wykorzystując noworoczną motywację, warto do…
CZYTAJ

Czym są nowotwory neuroendokrynne? Guz NET zagadkowy nowotwór

Chociaż nowotwory neuroendokrynne występują częściej niż nowotwór trzustki czy żołądka, nasza wiedza na ich temat…
CZYTAJ

Kontuzja na stoku? Instrukcja postępowania krok po kroku

Patrząc na zaśnieżone trasy narciarskie, nie da się ukryć, że nadeszła już zima. Synoptycy prognozują…
CZYTAJ

Na co zwracać uwagę przy wyborze maski antysmogowej?

Sezon smogowy w pełni. Powietrze w największych polskich miastach coraz częściej przybiera szarobury kolor i…
CZYTAJ