Słodkie, wakacyjne śniadanie: Tosty z serkiem i gruszką w maśle
Składniki na 6 porcji:
– Chleb Tostowy Pełnoziarnisty 12 kromek
– serek homogenizowany waniliowy 250 g
– miód 1 łyżeczka
– orzechy włoskie garść
– gruszka 1 sztuka
– masło 1 łyżka
– konfitura żurawinowa do dekoracji
Wykonanie:
Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.
Smacznego!
Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy