Lunch w gabinecie medycyny estetycznej?



Już od jakiegoś czasu w Polsce furorę robi moda na tzw. zabiegi lunchowe – szybkie, efektowne i bezpieczne.

Z pomocą najnowszych technik możemy np. zredukować cellulit lub odmłodzić się o parę lat. Dlaczego warto zaufać „lunchom”?

Co dziś na lunch?

Moda na popularne zabiegi lunchowe, powstałe w myśl reguły „wejść i wyjść”, przywędrowała do nas z Zachodu. Wśród zapracowanych i zabieganych Amerykanek ekspresowe kuracje upiększające okazały się świetnym sposobem na podreperowanie urody. Powszechne stały się więc wizyty w gabinetach medycyny estetycznej właśnie w porze lunchu lub w drodze po codzienne zakupy (stąd też ich nazwa).

Natychmiastowe efekty i brak skutków ubocznych sprawiły, że innowacyjne metody oferowane przez specjalistów doceniłyśmy również my. Nic dziwnego, w końcu średni czas, jaki powinno się zarezerwować na wykonanie zabiegu lunchowego, wynosi od 10 do 60 minut. Na jaki zabieg ekspresowy warto się zatem wybrać?

Pożegnanie z cellulitem zamiast przerwy na kawę

Już sama myśl o tzw. skórce pomarańczowej potrafi spędzić sen z powiek. Jednak dzięki nowoczesnym technologiom możemy bez większych zmagań zredukować lub zminimalizować cellulit. Nowoczesne aparaty przeznaczone do rozprawienia się z tkanką tłuszczową opierają się na przebadanych klinicznie procedurach, które mają za zadanie trwale zniszczyć komórki tłuszczowe.

Błyskawiczne modelowanie wybranych partii ciała zapewnia m.in. trzecia generacja aparatu z serii VelaShape, która wykorzystuje technologię przegrzania tkanek. Procedura wraz z podciśnieniem i masażem mechanicznym pozwala bezboleśnie pozbyć się cellulitu.

– Zaliczając zabieg wykonywany urządzeniem VelaShape III do propozycji lunchowych, mówimy nie tylko o wysoce zadowalającej skuteczności, ale przede wszystkim o konieczności przeprowadzenia wyłącznie jednego zabiegu. Sam obwód ciała ulegnie redukcji w ciągu 8 tygodni od momentu przeprowadzenia kuracji, ale natychmiastowym rezultatem po wyjściu z gabinetu jest poprawa napięcia skóry i redukcja cellultiu – wyjaśnia Urszula Sztwiertnia, konsultant medyczny firmy SHAR-POL, specjalizującej się w innowacyjnych systemach dla medycyny estetycznej.

Skóra staje się wyraźnie ujędrniona i wygładzona, a jej kondycja znacznie się polepsza. – Nowa wysokoenergetyczna technologia w połączeniu z opracowaną dla niej procedurą zabiegu pozwalają na uzyskanie w ciągu jednego zabiegu tego samego efektu, który wymagał uprzednio kilku wizyt w gabinecie. Jest to dobry dowód na to, że zabiegi lunchowe zyskują przewagę nad procedurami wymagającymi powtórzeń, także ze względu na komfort pacjenta podczas przeprowadzania formuły – dodaje ekspert.




Zmarszczkom już dziękujemy

Aby odmłodnieć w kilkanaście minut, zazwyczaj uciekamy się do botoksu lub preparatów zawierających kwas hialuronowy. Równie chętnie wybiera się też nieinwazyjne liftingi, które są coraz łatwiej dostępne.

 – Kompleksowe formuły lunchowe, jak chociażby eTwo, pozwalają jednocześnie pozbyć się zmarszczek i ujędrnić skórę, dzięki kolejno: odbudowie struktury skóry oraz zainicjowaniu procesu tworzenia się nowego kolagenu. Co ważne, w bardzo małym stopniu uszkadzają naskórek, co skraca do minimum okres rekonwalescencji – podkreśla ekspert firmy SHAR-POL.

Po zakończeniu procedury można więc wrócić do codziennej aktywności. Tego rodzaju nowoczesne formuły bardzo dobrze sprawdzają się podczas krótkich sesji w gabinecie. Pozwalają lekarzowi zarówno na indywidualne dostosowanie parametrów zabiegu do stanu skóry, jak i zróżnicowanych potrzeb klientek.

– Widoczny od razy efekt utrzymuje się jeszcze około tygodnia. Skóra jest jaśniejsza i gładsza, zmarszczki zostają wygładzone, a wszystko to bez konieczności poświęcania sporej ilości cennego przecież czasu. Dla utrzymania rezultatu eTwo zaleca się dwu lub trzykrotne powtórzenie procedury w odstępach trzytygodniowych – dodaje Urszula Sztwiertnia.

Sam zabieg poprawia nie tylko wygląd, ale także korzystnie wpływa na polepszenie samopoczucia, co jest kolejną cechą zabiegów lunchowych. Wysokie bezpieczeństwo ekspresowego odmładzania sprawia, że kuracji bez znieczulenia możemy poddać dowolną część ciała, nawet tak delikatne rejony skóry jak okolice oczu, twarz, dekolt, szyję czy dłonie. Sięgając po metody lunchowe, możemy być pewni, że wizyta w gabinecie coraz częściej będzie przypominać seans relaksacyjny.

Suszarko-lokówka Sencor SHS 9100RS – profesjonalna i bezpieczna stylizacja włosów dzięki technologii Coandy

Nowoczesna stylizacja włosów przestała być zarezerwowana wyłącznie dla salonów fryzjerskich. Dzięki suszarko-lokówce Sencor SHS 9100RS każda użytkowniczka może stworzyć zachwycającą…
CZYTAJ

Ekspertka ostrzega: choroby dziąseł rozwijają się po cichu. Jak je zatrzymać?

Krwawią przy szczotkowaniu, bolą przy dotyku, a oddech traci świeżość - to nie tylko drobne niedogodności, ale sygnały, że dziąsła…
CZYTAJ

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie osób z ADHD. – Już przesunięcie zegara o…
CZYTAJ

Dzień Makaronu – czemu po makaronie chce nam się spać i co z tym zrobić? Radzi dietetyczka

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu – ulubionego dania wielu osób na całym świecie. Jednak wielu z nas po jego…
CZYTAJ

Europejska Federacja Periodontologii ujednoliciła standardy leczenia w Europie

Paradontoza to choroba, która dotyka coraz większej liczby osób. W Europie problemy z przyzębiem ma ponad 60% populacji[1], a w Polsce…
CZYTAJ

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS – rewolucja w prostowaniu suchych i mokrych włosów

Aeroprostownica Sencor Artemiss SHI 9100RS to urządzenie, które redefiniuje codzienną stylizację włosów. Innowacyjna technologia prostowania za pomocą powietrza zapobiega nadmiernej ekspozycji…
CZYTAJ

Od krajowych strategii do lokalnych działań. Rolnictwo w obliczu zmian klimatu

Zmiany klimatu w coraz większym stopniu wpływają na rolnictwo – sektor, który z jednej strony odpowiada za bezpieczeństwo żywnościowe, a…
CZYTAJ

Bezpieczeństwo żywnościowe i klimat – wspólne wyzwania współczesnego świata

Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, to okazja do refleksji nad tym, jak powstaje żywność, jak z niej korzystamy i…
CZYTAJ

Od Polski po Danię: jak sieć Netto walczy z marnowaniem jedzenia

Na świecie marnuje się około jednej trzeciej wyprodukowanej żywności. W Unii Europejskiej ponad połowa tych strat powstaje w domach. W…
CZYTAJ

Dla urody i dla zdrowia – co warto wiedzieć o blefaroplastyce?

Ograniczone pole widzenia, zmęczenie oczu i bóle głowy to jedne z najbardziej dokuczliwych dolegliwości mało znanego problemu – opadających powiek.…
CZYTAJ

Domowy kisiel żurawinowy z malinami

Domowy kisiel w najlepszym wydaniu — kwaśna żurawina i słodkie maliny tworzą duet, który idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Ten…
CZYTAJ

Pokolenie Z a kryzys zdrowia psychicznego: dlaczego młodzi Polacy odczuwają największy niepokój?

Coraz częściej w mediach oraz przestrzeni publicznej słowo dobrostan odmieniane jest przez wszystkie przypadki. To dobry znak, przede wszystkim dla…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Zmiana czasu a ADHD – jak przesunięcie zegara wpływa na sen, nastrój i koncentrację? 

Zmiana czasu, choć z pozoru niewielka, może w istotny sposób zaburzyć funkcjonowanie…
CZYTAJ

Pokolenie Z a kryzys zdrowia psychicznego: dlaczego młodzi Polacy odczuwają największy niepokój?

Coraz częściej w mediach oraz przestrzeni publicznej słowo dobrostan odmieniane jest przez…
CZYTAJ

SAD – choroba afektywna sezonowa (Seasonal Affective Disorder), czyli sezonowy spadek nastroju. Na czym polega i jak sobie z nim radzić?

Jesień i zima to dla wielu z nas trudniejszy czas. Krótszy dzień,…
CZYTAJ

Jak era cyfrowa wpływa na wzrok? Jak rozwijają się choroby oczu? Profilaktyka i leczenie chorób oczu z okazji Światowego Dnia Wzroku

Współczesny człowiek spędza średnio kilka godzin dziennie przed ekranami urządzeń elektronicznych, co…
CZYTAJ

Trening mózgu, a nie tylko ciała. Dlaczego tak trudno nam wytrwać w aktywności fizycznej?

„Od jutra zacznę biegać”. „Od poniedziałku siłownia”. „Od nowego roku zmiana nawyków”.…
CZYTAJ