Sety sushi jako idealne finger food na Sylwestra



Pomysłów na spędzenie wieczoru sylwestrowego jest naprawdę wiele – od spotkania w rodzinnym gronie grając w gry planszowe – po domówkę z przyjaciółmi. Organizacja tego wieczoru to jednak nie lada wyzwanie. Przygotowanie menu na całą noc dla wszystkich gości może być kłopotliwe. A przecież pożegnanie starego roku i powitanie nowego trzeba celebrować pysznym jedzeniem. Warto wybrać sushi, ponieważ zaprezentuje się ono wyjątkowo szykownie na wystawnych przyjęciach, ale także na sylwestrowej randce we dwoje. Idealnie sprawdzi się także dla wegetarian. W sieci Sushi Kushi sprzedaż bezmięsnych rolek wzrosła o 300 procent w porównaniu do poprzedniego roku.

Sprytne #fingerfood – przekąski na jeden kęs

W Sylwestra jedną z najważniejszych kwestii jest dobra zabawa. Niemniej ważne jest dobre jedzenie, które z łatwością można podać gościom. Jakie dania wybrać na tą ostatnią noc w roku? Z pewnością nie tylko smaczne, ale i… lekkostrawne! Dlatego sushi to idealna propozycja na każdą imprezę. Główną zaletą tego dania są jego sycące i nieobciążające układu pokarmowego właściwości.

Dodatkowo sushi można zjeść szybko – na jeden kęs bez konieczności siadania do stołu czy podgrzewania go wcześniej. #Sushi wpasuje się w każdy rodzaj planowanej imprezy sylwestrowej – od rodzinnego spotkania po studencką domówkę z przyjaciółmi.

Ilość sylwestrowych zamówień w tym roku jest rekordowo duża –
mówi Radosław Szwugier, szef rozwoju franczyzy marki Sushi Kushi. – Wielu klientów swoje zestawy zamawiało już na początku grudnia. W zeszłym roku sprzedaliśmy w całej sieci ponad 3 tysiące zestawów a na tę chwilę mamy pół tysiąca, ale to dopiero początek zamówień – dodaje.




Idealny set sushi na sylwestrową noc

Oferowane przez restauracje franczyzowe Sushi Kushi rolki sushi na sylwestrową noc to nie przypadek. W imprezowych setach zostały dobrane rolki najbardziej lubiane przez klientów, np. Red Philadelphia Futomaki z łososiem i serkiem. Polacy uwielbiają też tempurę w każdej postaci. To najbardziej popularne pozycje w menu.

Sprzedaż wege sushi wzrosła o 300 %

W zestawach sylwestrowych znajdują się także propozycje dla wegetarian, których jak się okazuje, coraz więcej w sieci restauracji Sushi Kushi. W porównaniu do zeszłego roku sprzedaż bezmięsnych rolek wzrosła o 300 procent. – Ten wznoszący trend nie mógł zostać przez nas pominięty. Chcemy, aby nasi klienci mieli różnorodność wyboru, nawet wśród wege sushi – podkreśla Szwugier.

Dla wielu ludzi wejście w Nowy Rok symbolizuje zamknięcie pewnych rozdziałów swojego życia i otwarcie nowych. Jest to także czas podejmowania kolejnych wyzwan i celów. – Jeśli dla niektórych naszych klientów celem na nadchodzący 2022 rok jest przejście na wegetarianizm, polecamy zacząć jeszcze w starym roku wybierając zestaw wege, wierzymy, że będzie im łatwiej przetrwać w swoich postanowieniach – dodaje.

Ramen na Nowy Rok

Dodatkową opcją jest możliwość zamówienia ramenu, czyli klarownego wywaru shoyu z plastrami boczku, jajkiem nitamago, menmą oraz topingiem z benishoga i szczypioru. Będzie to pożywna opcja na Nowy Rok. – Przygotowaliśmy różne opcje, tak żeby każdy fan sushi mógł znaleźć coś dla siebie nie tylko na sylwestrową, szaloną noc, ale również regeneracyjną opcję ramenu na Nowy Rok – mówi Radosław Szwugier.

– Dostawy zamówionego sushi będą realizowane w Sylwestra, ale klienci, którzy zgłosili chęć własnego odbioru mogą umawiać się bezpośrednio w lokalu na konkretną godzinę tak, żeby było to dla nich jak najbardziej wygodne – dodaje.

PRZYKŁADOWY SET SYLWESTROWY OD SUSHI KUSHI – SYLWESTER PARTY SET (dla 6 osób – 96szt) – 319 zł

12x Futomaki z grzybem shitake w teriyaki i goma wakame

10x California Roll z krewetką w tempurze kokosowej

12x Red Philadelphia Futomaki z łososiem

12x Futo Talarki z sałatką z surimi

12x Futomaki z wołowiną

10x Philadelphia Roll z serkiem i łososiem wędzonym na ciepło

10x Maki z kampyo w tempurze w sojowym nori6x Red Hosomaki z oshinko

6x Hosomaki z tuńczykiem i kizami wasabi

6x Hosomaki z łososiem na ciepło wędzonym i szczypiorem

Poznaj bliżej Sushi Kushi:

Sushi Kushi to sieć franczyzowa sushi barów, oferująca dania kuchni japońskiej na miejscu oraz w dostawie. Pierwszy lokal powstał pod koniec 2012 roku, przy głównej ulicy Łodzi – Piotrkowskiej. Kolejne również otwierały się w Łodzi, ale wkrótce sieć wyszła poza jej granice. Dziś franczyza Sushi Kushi jest obecna w 10 polskich miastach i liczy ponad 30 punktów franczyzowych.

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ