SUPER NOWOŚĆ! DAKTYLE Deglet Nour!



Co będziemy jeść w 2020? Zdrowe przekąski… naturalnie! Owoce suszone, orzechy i nasiona HELIO Natura to w 100% naturalne bakalie bez konserwantów, które najlepiej zadbają o nasze zdrowie w nadchodzącym roku. Dlatego oprócz prażonych orzechów bez tłuszczu i soli, EKO pestek dyni i słonecznika, niesiarkowanych moreli i śliwek suszonych czy modnego ostatnio Jackfruita – w gamie HELIO Natura pojawiła się kolejna SUPER NOWOŚĆ: DAKTYLE Deglet Nour!

Najwyższej klasy Deglet Nour to tzw. „daktyl światła”, odmiana określana mianem królowej wszystkich daktyli, która wyróżnia się bursztynową barwą oraz wyczuwalną w smaku delikatną lecz charakterystyczną miodową nutą. W porównaniu do zwykłych daktyli, Deglet Nour są bardziej mięsiste, dlatego ze względu na swoją wyjątkową strukturę, DAKTYLE HELIO Natura stanowią nie tylko doskonałą – naturalnie smaczną i zdrową przekąskę, ale też świetnie nadają się jako baza zdrowych potraw, np. popularnych kulek mocy, batonów czy wege – kremów…




DAKTYLE Deglet Nour HELIO Natura pokochają więc z pewnością miłośnicy zdrowej żywności, ale także osoby aktywnie fizycznie. DAKTYLE HELIO NATURA są bowiem TRENDY HEALTHY PRZEKĄSKĄ, pełną wartościowych składników odżywczych, m.in. potasu, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie mięśni oraz miedzi – pierwiastka niezbędnego do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Daktyle HELIO Natura będą więc doskonałą przekąską na stok, gdyż pomogą szybko zregenerować siły i dodadzą energii wszystkim miłośnikom zimowych szaleństw na świeżym powietrzu! A dzięki praktycznemu, wygodnemu w użyciu opakowaniu – Daktyle Deglet Nour HELIO Natura sprawdzą się w każdej sytuacji i w każdych warunkach – w drodze na ferie zimowe, podczas sportowych wyczynów na stoku czy spacerów w górskiej scenerii 😉

DAKTYLE Deglet Nour to zdrowa przekąska idealna dla dzieci i dorosłych, która wyróżnia się niską zawartością sodu, a także, podobnie jak inne bakalie w gamie HELIO Natura, stanowią bogate źródło błonnika pokarmowego. NIE ZAWIERAJĄ natomiast SUBSTANCJI KONSERWUJĄCYCH! DAKTYLE Deglet Nour HELIO Natura to… 100% natury! 😉

Mikroflora w jamie ustnej – mały ekosystem, wielkie znaczenie

Kiedy myślimy o mikroflorze, zwykle mamy na myśli jelita. Tymczasem równie złożony i ważny ekosystem mikroorganizmów funkcjonuje w naszej jamie…
CZYTAJ

Rola roweru i transportu publicznego w dążeniu do neutralności klimatycznej – Światowy Dzień Roweru 2025

Z okazji Światowego Dnia Roweru, obchodzonego 3 czerwca, warto przypomnieć o licznych korzyściach płynących z jazdy na rowerze. Raport Europejskiej…
CZYTAJ

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę mikrobioty jelitowej w utrzymaniu zdrowia człowieka. Ten złożony…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego, czy są to poszerzone, sine żyły na nogach,…
CZYTAJ

Moda czy zdrowie? Jak mądrze wybielać zęby i dbać o piękny uśmiech w sezonie weselno-komunijnym i nie tylko

Śnieżnobiały uśmiech staje się modny i szczególnie pożądany w okresie ślubno-komunijnym. Coraz więcej osób, przygotowując się do ważnych uroczystości, uwzględnia…
CZYTAJ

Wiosenny niezbędnik na piknik i grilla

Wiosna i lato to czas, gdy gotowanie przenosi się na świeże powietrze. Grill w ogrodzie, piknik w parku, a może…
CZYTAJ

Wiosenny grill bez stresu – wszystko gotowe, zanim przyjdą goście

Są takie dni, kiedy wszystko toczy się we własnym tempie. Stół ustawiony gdzieś w ogrodzie, w powietrzu unosi się zapach…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy LUX MED, przypomina o roli tego niewielkiego, ale…
CZYTAJ

Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej 2025: Harmonia z naturą i zrównoważony rozwój

22 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej, ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 2000 roku, aby upamiętnić przyjęcie Konwencji o…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto przypomnieć, jak poważne konsekwencje dla zdrowia niesie nadmierna…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co otwiera drzwi dla chorób autoimmunologicznych, alergii, przewlekłych zapaleń,…
CZYTAJ

Ciche zagrożenie, które można opanować. 17 maja obchodzimy Światowy Dzień Nadciśnienia Tętniczego

Nadciśnienie tętnicze nazywane jest „cichym zabójcą” - przez długie lata może bowiem nie dawać objawów, a nieleczone prowadzi do poważnych…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego,…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co…
CZYTAJ