Rozświetlona, promienna cera w środku zimy? Tak, to możliwe!



ROZŚWIETLONA, PROMIENNA CERA W ŚRODKU ZIMY? TAK, TO MOŻLIWE! Początek roku to trudny czas dla naszej skóry, która często zalicza w tym okresie spadek formy. Szara, zmęczona, matowa, pozbawiona blasku… – tak wiele z nas opisuje swoją cerę zimą. Duży wpływ na jej słabą kondycję mają czynniki zewnętrzne i wewnętrzne takie jak: sezon grzewczy wpływający na wysuszenie jej zewnętrznych warstw oraz uboższa w wodę dieta odwadniająca cały organizm. Jak dodać swojej skórze wiosennego blasku w środku zimy? Podpowiadamy!

Początek roku to trudny czas dla naszej skóry, ale też idealna okazja na realizację postanowień. Z pewnością nie raz obiecywałyście sobie, że będziecie dbać o odpowiednie nawodnienie organizmu, licząc na to, że w efekt będzie widoczny „na własnej skórze”. To prawda – pielęgnowanie skóry od wewnątrz poprzez picie odpowiedniej ilości wody sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i pełna blasku. Niestety zimą,, mimo usilnych starań, taka „pielęgnacja” może nie wystarczać. W celu osiągnięcia spektakularnych efektów warto „podkręcić” moc wody dodatkiem odpowiednich aminokwasów oraz poddać się zabiegom dogłębnie nawilżającym skórę.

Gdy domowa pielęgnacja to za mało…

Z pomocą przychodzi Sunekos®, który przyniesie ukojenie nawet najbardziej „zmęczonej” skórze. Sunekos® to zabieg, wykorzystujący technikę mezoterapii, dogłębnie nawilżający, opóźniający proces starzenia oraz redukujący jego pierwsze oznaki. Jest to system regeneracji macierzy pozakomórkowej stosowany w procesie biogenezy skóry.

Co to oznacza? Kwas hialuronowy zawarty w produkcie stymuluje fibroblasty do produkcji nowych włókien białkowych, takich jak kolagen i elastyna. Do syntezy niezbędne są właściwe aminokwasy (Glicyna, L-Prolina, L-Lizyna, L-alanina, L-Walina, L-Leucyna), które są głównymi substancjami aktywnymi produktu. Siła Sunekos® tkwi zatem w jego unikalnym, chronionym patentem składzie, który odróżnia go od innych produktów tego typu.




Jak wygląda procedura Sunekos®?

Sunekos
® to zabiegi wykonywane w najlepszych gabinetach medycyny estetycznej. Pierwszym krokiem Holistycznej Biostymulacji Sunekos jest wykonanie profesjonalnego peelingu Sunekos Trophic Peeling. Produkt wspomaga dokładne oczyszczanie mieszków włosowych poprzez usunięcie zaskórników, pozbywa się nadmiaru sebum i zrogowaciałego naskórka. Zawiera w składzie kwas glikolowy o wysokim stężeniu (60%). Drugi krok to główna część zabiegu – podanie odpowiednio dobranego preparatu przy pomocy iniekcji.

Do dyspozycji mamy dwie linie produktu – Sunekos® 200 i Sunekos® 1200. Pierwsza z nich dedykowana jest młodszym Pacjentom, u których zmarszczki są jeszcze niewidoczne lub są mało widoczne. Druga polecana jest Pacjentom nieco starszym, zmagającym się z widocznymi zmarszczkami i bruzdami.

W niektórych przypadkach łączy się obydwie procedury – wszystko zależy od stanu i potrzeb skóry, zabiegi planowane są indywidualnie podczas konsultacji lekarskiej. Sunekos® to preparaty łączące kwas hialuronowy i aminokwasy a więc najlepszy koktajl odżywiający i nawilżający, jaki można zaserwować skórze szczególnie zimą!

Postanowienie noworoczne – nawadnianie

Co ciekawe – zabieg nie musi, a wręcz nie powinien kończyć się w momencie opuszczenia gabinetu. Z myślą o potrzebach Pacjentów, Sunekos® ma w ofercie również suplement diety – Nutrakos Aminoshots. To saszetki do picia bezpośrednio lub rozpuszczania w wodzie, odżywiające cały organizm, w tym skórę, włosy i paznokcie.

Nutrakos Aminoshots stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu i elastyny, regeneruje tkankę łączną, poprawia elastyczność i kondycję skóry. Rutynę codziennego picia wody wzbogaconej właściwie wyselekcjonowanymi aminokwasami warto dołączyć do swoich noworocznych postanowień – nie tylko skóra, ale cały organizm z pewnością będą nam wdzięczne!

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness Week (WAAW). Jest to globalna inicjatywa realizowana przez…
CZYTAJ

Dziura ozonowa – co się z nią stało?

Kiedy w latach 80. XX wieku naukowcy ogłosili, że nad Antarktydą pojawiła się „dziura ozonowa” – gigantyczny obszar niemal pozbawiony…
CZYTAJ

amień, który zostawia ślad w całym organizmie „Bakterie z kamienia nazębnego mogą przedostać się do krwi z ryzykiem zaostrzenia stanu zapalnego w innych narządach.”

Większość z nas wie, że kamień nazębny trzeba usuwać u dentysty, ale mało kto potrafi powiedzieć, czym właściwie różni się…
CZYTAJ

Lubię siebie. Nie dlatego, że jestem idealna. Dlatego, że jestem prawdziwa – wystartowała 6.edycja kampanii #lubiesiebie.

Kampania #lubiesiebie to nie kolejna inicjatywa o wyglądzie. To manifest świadomego życia w zgodzie ze sobą – ze swoim ciałem,…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień Cukrzycy, szczególnie, że z tą podstępną chorobą według…
CZYTAJ

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka,…
CZYTAJ

Choroba dziąseł, która uderza w serce

„Bakterie z jamy ustnej mogą dostać się do krwi i wywołać stan zapalny w naczyniach. To zwiększa ryzyko zawału.” Nie…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony. W tym samym czasie liczba nowych przypadków nowotworów…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po raz pierwszy zastosowano aterektomię rotacyjną, nowatorską metodę leczenia…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek, wspominając listopadową noc sprzed czterech dekad. – Marian…
CZYTAJ

Metale ciężkie i pestycydy w warzywach i owocach z działek miejskich – wyniki badań komentuje ekspertka IOŚ-PIB

Marchew z działki, sałata z miejskiego ogródka czy truskawki z własnej uprawy – to symbole zdrowej, lokalnej żywności. Jednak najnowsze…
CZYTAJ

Jesienna dynia w nowym świetle – jak Halloween wpływa na marnowanie żywności

Moda na Halloween i rzeźbione dynie w ostatnich latach przekształciła się w szerszy trend – dekorowanie wnętrz oraz wejść do…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

Światowy Tydzień Wiedzy o Antybiotykach (WAAW): wspólny głos w walce z cichą pandemią

W dniach 18-24 listopada po raz kolejny obchodzony jest World Antimicrobial Awareness…
CZYTAJ

Cukrzyca typu 2 – choroba, którą coraz częściej… cofamy

O cukrzycy powinniśmy rozmawiać nie tylko 14 listopada – w Światowy Dzień…
CZYTAJ

Cukrzyca i nowotwory. „To nie tylko współistnienie, ale wzajemne napędzanie się chorób”

Do 2030 roku liczba Polaków chorujących na cukrzycę może przekroczyć 4 miliony.…
CZYTAJ

Pierwszy zabieg aterektomii w Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej – nowa możliwość leczenia miażdżycy

W Rzeszowskim Centrum Chirurgii Naczyniowej i Endowaskularnej American Heart of Poland po…
CZYTAJ

Po raz pierwszy widziałem otwartą klatkę piersiową pacjenta bez serca – prof. Andrzej Bochenek wspomina 40. rocznicę pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce

– Pomyślałem wtedy: co to za fantasta? – mówił prof. Andrzej Bochenek,…
CZYTAJ