Delikatny balsam do ciała – Orzech – Fresh&Natural



Orzechy kojarzą się z bogactwem kwasów tłuszczowych, które dbają o naszą długowieczność, dobre samopoczucie i sprawność układu nerwowego. Przywodzą na myśl dziecięce przysmaki, na przykład czekoladę, która zawierała ich mnóstwo, koniecznie laskowych. Jako dorośli możemy się również porozpieszczać tym aromatem – na dodatek zupełnie bezkarnie, jeżeli sięgniemy po lekki jak piórko, ale niezwykle treściwy, Orzechowy balsam do ciała polskiej marki Fresh&Natural.

Orzechowy balsam do ciała Fresh&Natural to bogata mieszanka masła shea, masła kakaowego i olejów roślinnych – z pestek winogron, migdałowego i arganowego. Delikatny mus-pianka daje uczucie lekkości, ale produkt sam w sobie jest bardzo treściwy. Ma właściwości regenerujące i uelastyczniające. Idealnie nawilża i natłuszcza skórę, jest niespotykanie wydajny. Już niewielka ilość pozwala nawilżyć ciało. Witamina B5 koi podrażnienia. Masło nawilża i chroni już od pierwszego użycia, sprawiając, że skóra jest miękka i jedwabista w dotyku.

Naturalne balsamy do ciała Fresh&Natural zachwycają zarówno delikatną, aksamitną konsystencją przywodzącą na myśl postać musu, jak i intrygującym, cudownym zapachem. Obecność masła shea oraz najwyższej jakości naturalnych komponentów sprawia, że skóra po użyciu kosmetyku jest silnie nawilżona, wyraźnie gładsza i dogłębnie odżywiona. W serii dostępne są także kosmetyki hipoalergiczne w bezzapachowej formie mającej dobroczynny, kojący wpływ na kondycję skóry.

Kosmetyki Fresh&Natural nie zawierają parabenów, silikonów, SLES/SLS, olejów mineralnych (parafiny, wazeliny), PEG-ów, sztucznych barwników ani produktów poddawanych modyfikacji genetycznej. Są w 100% naturalne, ręcznie robione. Nietestowane na zwierzętach. Mogą być stosowane przez wegetarian − mają certyfikat Vege. Ich receptury są oparte na ekologicznych składnikach fair rate i prostych bazach kosmetycznych.




Dla kogo?
Do każdego typu skóry.

Sposób użycia:
Niewielką ilość balsamu nanosimy na suchą lub wilgotną skórę i delikatnie wmasowujemy.

Główne składniki aktywne:

Masło kakaowe – zapobiega odparowywaniu wody z naskórka, chroniąc zewnętrzną warstwę skóry przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Uelastycznia skórę i poprawia jej kolor. Bogate w polifenole – zapobiega powstawaniu wolnych rodników.

Masło shea – zawiera naturalny filtr UV (SPF 3-4). Jako antyoksydant hamuje proces powstawania wolnych rodników, a także wspiera leczenie stanów zapalnych skóry. Dzięki zawartości witamin A, F oraz alantoiny regeneruje naskórek.

Olej z pestek winogron – nawilża i chroni skórę przed wpływem szkodliwych czynników zewnętrznych. Dzięki dużej zawartości witamin i antyoksydantów nadaje zdrowy kolor i blask skórze. Zawarty w oleju wapń zapobiega rozpadowi włókien kolagenowych odpowiadających za elastyczność skóry.

Olej ze słodkich migdałów – zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Regularne używanie kosmetyków z tym składnikiem nawilża skórę.

Olej arganowy – wykazuje silne działanie wygładzające i ujędrniające – poprawia elastyczność i jędrność skóry, wspomaga odnowę komórek, przeciwdziała procesom starzenia się i powstawaniu rozstępów, a także regeneruje naskórek. Oprócz tego chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi – regeneruje, przyspieszając gojenie ran, oparzeń i pęknięć skóry.

Kosmetyk konserwowany witaminą E oraz ekologicznym konserwantem certyfikowanym przez ECOCERT.

Opakowania: 250 ml (słoik) i 500 ml (słoik)
Ceny (odpowiednio): 39,99 zł i 64,99 zł

Mikroflora w jamie ustnej – mały ekosystem, wielkie znaczenie

Kiedy myślimy o mikroflorze, zwykle mamy na myśli jelita. Tymczasem równie złożony i ważny ekosystem mikroorganizmów funkcjonuje w naszej jamie…
CZYTAJ

Rola roweru i transportu publicznego w dążeniu do neutralności klimatycznej – Światowy Dzień Roweru 2025

Z okazji Światowego Dnia Roweru, obchodzonego 3 czerwca, warto przypomnieć o licznych korzyściach płynących z jazdy na rowerze. Raport Europejskiej…
CZYTAJ

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę mikrobioty jelitowej w utrzymaniu zdrowia człowieka. Ten złożony…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego, czy są to poszerzone, sine żyły na nogach,…
CZYTAJ

Moda czy zdrowie? Jak mądrze wybielać zęby i dbać o piękny uśmiech w sezonie weselno-komunijnym i nie tylko

Śnieżnobiały uśmiech staje się modny i szczególnie pożądany w okresie ślubno-komunijnym. Coraz więcej osób, przygotowując się do ważnych uroczystości, uwzględnia…
CZYTAJ

Wiosenny niezbędnik na piknik i grilla

Wiosna i lato to czas, gdy gotowanie przenosi się na świeże powietrze. Grill w ogrodzie, piknik w parku, a może…
CZYTAJ

Wiosenny grill bez stresu – wszystko gotowe, zanim przyjdą goście

Są takie dni, kiedy wszystko toczy się we własnym tempie. Stół ustawiony gdzieś w ogrodzie, w powietrzu unosi się zapach…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy LUX MED, przypomina o roli tego niewielkiego, ale…
CZYTAJ

Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej 2025: Harmonia z naturą i zrównoważony rozwój

22 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej, ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 2000 roku, aby upamiętnić przyjęcie Konwencji o…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto przypomnieć, jak poważne konsekwencje dla zdrowia niesie nadmierna…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co otwiera drzwi dla chorób autoimmunologicznych, alergii, przewlekłych zapaleń,…
CZYTAJ

Ciche zagrożenie, które można opanować. 17 maja obchodzimy Światowy Dzień Nadciśnienia Tętniczego

Nadciśnienie tętnicze nazywane jest „cichym zabójcą” - przez długie lata może bowiem nie dawać objawów, a nieleczone prowadzi do poważnych…
CZYTAJ





ZDROWIE

VIEW ALL

29 maja to Światowy Dzień Układu Pokarmowego. Niestety, o mikrobiocie nadal wiemy zbyt mało

Z okazji Światowego Dnia Układu Pokarmowego eksperci zwracają uwagę na kluczową rolę…
CZYTAJ

Koniec z bólem i dyskomfortem: laserowe leczenie żylaków to Twoje rozwiązanie!

Żylaki to powszechny problem, który dotyka coraz więcej osób. Niezależnie od tego,…
CZYTAJ

Światowy Dzień Tarczycy: Niedoczynność i nadczynność tarczycy – co musisz wiedzieć?

Z okazji Światowego Dnia Tarczycy lek. Claude Mawa, specjalista medycyny rodzinnej Grupy…
CZYTAJ

Nadwaga a zdrowie: 4 nieoczywiste schorzenia związane z otyłością, które warto znać

22 maja przypada Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji warto…
CZYTAJ

Rola jelit w układzie odpornościowym – jak decydują o naszym samopoczuciu i ochronie przed infekcjami?

Jeśli nie zadbamy o nasze jelita, możemy doprowadzić do ich rozszczelnienia, co…
CZYTAJ