Placki z Kiszki Ziemniaczanej z kurkami i mozzarellą
Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak. Oto cechy wyróżniające regionalny przysmak – Kiszkę Ziemniaczaną firmy Gzella.
Produkt ten idealnie sprawdzi się w karnawałowym menu, ponieważ można go przyrządzić na wiele sposobów. W piekarniku, na patelni czy w garnuszku zawsze smak jest wyśmienity. Oto kilka nietuzinkowych propozycji, które zaskoczą twoich gości.
Składniki:
– Kiszki Ziemniaczana Gzella 3 szt.
– świeże lub mrożone kurki 200 g
– mozzarella 100 g
– cebula 1 szt.
– czosnek 1 ząbek
– masło 1 łyżka
– świeży koperek 1 pęczek
– sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Wyjąc Kiszkę z flaka i uformować z niej równe, okrągłe placki. Wyścielić blachę i nastawić piekarnik na 180 stopni.
Podsmażyć kurki na maśle, dorzucić cebulę i czosnek. Kilka minut poddusić, doprawić solą i pieprzem. Na placki nałożyć farsz, a następnie mozzarellę pokrojoną na cienkie plastry.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Całość posypać koperkiem i gotowe.
Smacznego!