Kiszka Ziemniaczana z rozmarynem w chrupiącym boczku
Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak. Oto cechy wyróżniające regionalny przysmak – Kiszkę Ziemniaczaną firmy Gzella.
Produkt ten idealnie sprawdzi się w karnawałowym menu, ponieważ można go przyrządzić na wiele sposobów. W piekarniku, na patelni czy w garnuszku zawsze smak jest wyśmienity. Oto kilka nietuzinkowych propozycji, które zaskoczą twoich gości.
Składniki:
– Kiszka Ziemniaczana Gzella 1 opak.
– rozmaryn 4 gałązki
– boczek wędzony w plastrach 300 g
Do podania sos chrzanowy:
– gęsty jogurt 3 łyżki
– gęsta śmietana 2 łyżki
– tarty chrzan 1 łyżka
– sok z cytryny 1 łyżka
– sól, cukier i pieprz do smaku
Do podania (opcjonalnie): gałązki pomidorów koktajlowych zapieczone razem z roladkami.
Wykonanie:
Zdjąć osłonki z Kiszki i pokroić farsz na 2 cm kawałki. Każdy z nich owinąć plastrem boczku o szerokości ok. 3 cm.
Całość spiąć wykałaczką, a w środek kiszki wcisnąć małą gałązkę rozmarynu.
Zapiekać w piekarniku w 180°C przez 15 min. W między czasie wymieszać wszystkie składniki do sosu chrzanowego i podawać z nim upieczone rol
Smacznego!